Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες παραλίες της Ελλάδας

Η Ελλάδα έχει πολλά όμορφα μέρη αλλά την ίδια στιγμή έχει και μέρη που μπορεί να χρειάζεται μεγάλη γενναιότητα για να πλησιάσεις.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και μερικές από τις παραλίες της. Δεν είναι όλες οι παραλίες εύκολες και σε κάποιες τα νερά είναι τρομερά επικίνδυνα.

Μπορεί να μην έχουμε την ακτή Κιλαουέα της Χαβάης που το νερό βράζει από τη δραστηριότητα των ηφαιστείων, μπορεί να μην υπάρχουν στην ελλαδική ακτογραμμή παραλίες όπως η Ζιπολίτε του Μεξικού με τα υπόγεια ρεύματα και τους ναυαγοσώστες να είναι περισσότεροι από τους λουόμενους, αλλά κι εδώ, στον τόπο μας, έχουμε παραλίες που κρύβουν σοβαρούς κινδύνους.

Εμείς μαζέψαμε εδώ τις πιο επικίνδυνες παραλίες της Ελλάδας και τις παρουσιάζουμε για να έχεις το νου σου αν τις επισκεφτείς φέτος το καλοκαίρι.

Πλατιά Αμμος – Κεφαλονιά…Για να φθάσεις ως εκεί και να δροσίσεις το κορμί σου, όμως, πρέπει να κατέβεις (και να ανέβεις μετά) πάνω από 400 σκαλοπάτια υπό το αδυσώπητο βλέμμα του ήλιου. Αυτά μέχρι το 2014 πριν πέσουν οι βροχές εκείνης της χρονιάς που γκρέμισαν πολλά από τα σκαλοπάτια και ανέβασαν τον βαθμό δυσκολίας πρόσβασης σε «Ράμπο Νο4»… Η θάλασσα αν και να την πιεις στο ποτήρι που λένε είναι να μην αγριέψει γιατί σαν το κάνει σκαρφαλώνεις σαν το αλογάκι της Παναγίτσας όπως όπως και λες: «Μωρέ στη Σαλαμίνα, στο Μούλκι κι άσε τις Κεφαλονιές…».

Χορευτό – Πήλιο…Έχει έντονα ρεύματα και το κύμα “σκάβει” την παραλία με αποτέλεσμα να βαθαίνει απότομα μπροστά. Να μην την προτιμήσεις όταν έχει αέρα», διαβάζουμε στην κριτική επισκέπτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα μια παραλία που όταν την χτυπήσει ο βοριάς είναι να τρέχεις. Η ένταση των κυμάτων και τα ρεύματα σε κάνουν να χορεύεις στο Χορευτό στον ξέφρενο ρυθμό του ανέμου. Πριν αποφασίσετε να επισκεφτείτε, λοιπόν, το βουνό των Κενταύρων και το Χορευτό, του μικρού βοριά παραγγείλτε να ΄ναι καλό παιδάκι…

Μάταλα – Νότια Κρήτη…Η θάλασσα βγαίνει μέχρι πάνω από τις ξαπλώστρες, οι ναυαγοσώστες σφυρίζουν με τις σφυρίχτρες τους διαρκώς επισημαίνοντας τον κίνδυνο αν τολμήσεις και βουτήξεις και οι πιο τολμηροί – νέοι κυρίως που αψηφούν τους κανόνες της φύσης – αγκαλιάζουν ένα στρώμα φουσκωτό και το παίζουν Σεβάχ θαλασσινοί. Η απότομη κλίση στην ακτή, που βαθαίνει και τα μεγάλα κύματα, αν δεν είσαι ο Μάικλ Φελπς, σε τραβάνε στ΄ ανοιχτά κι αν είσαι τυχερός κάποια μέρα βγαίνεις στη Λιβύη… Οι επόπτες ναυαγοσώστες επισημαίνουν το επικίνδυνο της παραλίας, αλλά πάντα υπάρχουν οι άμυαλοι που προκαλούν αναστάτωση στο Λιμενικό. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην παραλία του Αγιου Παύλου στο νομό Ρεθύμνου.

Καλάμι – Κύθηρα…«Θα πάρουμε το παιδί μαζί μας και θα το κατεβάζουμε από βράχο σε βράχο με τα χέρια, δεν υπάρχει πρόβλημα» μας διαβεβαίωσε ο πάντα αιθεροβάμων Νίκος, ο κουμπάρος. Το παιδί ήταν τότε ενός χρόνου κι εμείς μαθημένοι στις υπερβολές του Νικόλα, τον συνετίσαμε: «Ασε το παιδί…» Κι ευτυχώς το παιδί έμεινε με τη μαμά του ενώ εμείς διαπιστώναμε πως μόνο με εκπαίδευση ορεινού καταδρομέα θα αναφωνούσαμε κάποια στιγμή: «Θάλαττα θάλαττα».

πηγή :https://www.ratpack.gr/manual/travel/story/22920/esy-exeis-akoysei-gia-tis-pio-epikindynes-paralies-tis-elladas