Αυτά τα «δώρα» χρειάζεται μια λεχώνα και δεν θα τα ζητήσει ποτέ

Αυτά τα «δώρα» χρειάζεται μια λεχώνα και δεν θα τα ζητήσει ποτέ!

Όταν γεννιέται ένα μωράκι όλοι είμαστε χαρούμενοι και σπεύδουμε να αγοράσουμε ένα  δωράκι για την νέα μαμά και το μωράκι.

Συνήθως λοιπόν καταλήγουμε να παίρνουμε φορμάκια, μπιμπερό, θήλαστρα, συσκευές ενδοεπικοινωνίας και πολλά άλλα.

Όμως η αλήθεια είναι πως μια λεχώνα δεν τα χρειάζεται όλα αυτά τα δώρα. Χρειάζεται άλλα πράγματα αλλά δεν θα τα ζητήσει ποτέ!

Χρειάζεται σπιτικά γεύματα τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Τώρα με το μωρό δεν θα έχει χρόνο ούτε για μαγείρεμα ούτε για τίποτα. Πηγαίνετέ της λοιπόν ένα μαγειρεμένο φαγητό από τα χεράκια σας. Θα το εκτιμήσει πραγματικά. Μια ακόμη καλή ιδέα αν δεν μπορείτε να της πάτε φαγητό είναι να κάνετε μια συνδρομή σε ένα εστιατόριο με μαγειρευτά φαγητά.

Δημιουργήστε έναν τραπεζικό  λογαριασμό για το μωράκι για όταν μεγαλώσει. Δεν είναι ανάγκη να βάλετε πολλά χρήματα αλλά να κάνετε μια αρχή.

Όπως είπαμε δεν έχει χρόνο ούτε για μαγείρεμα συνεπώς ούτε για καθάρισμα. Καλέστε λοιπόν μια οικιακή βοηθό να την βοηθήσει στο καθάρισμα. Θα την ξεκουράσει απίστευτα.

Αν θέλετε να της κάνετε δώρο ρούχα, φροντίστε να της πάρετε κάτι που θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει άμεσα. Ήδη νιώθει άβολα με το σώμα της και χρειάζεται κάτι άνετο και χαλαρό. Πάρτε της λοιπόν μια ρόμπα, παντόφλες , άνετες κάλτσες και οτιδήποτε θα την κάνει να νιώθει άνετα τις ώρες που περνά στο σπίτι.

Μια άλλη ωραία ιδέα θα ήταν να της κάνετε μια συνδρομή σε μαθήματα γυμναστικής μετά τον τοκετό. Χρειάζεται να βγει από το σπίτι και τα μαθήματα είναι μια καλή ευκαιρία.

Πολλές λεχώνες δεν είναι μαμάδες για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει πως μαζί με το νέο μωράκι έχουν και το μεγαλύτερο παιδί τους. Πάρτε λοιπόν κάποια εκπαιδευτικά παιχνίδια που θα κρατήσουν απασχολημένο το μεγαλύτερο παιδί και θα δώσουν λίγο περισσότερο χρόνο στην μαμά να προσαρμοστεί στο νέο της πρόγραμμα.

Τώρα που ξέρετε τι θέλει. Φροντίστε να κάνετε την σωστή επιλογή!

πηγή : Γκαλίτσιου Μαριάννα για το babyradio