TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αέρινα ρολάκια

Δεκ 13, 2019
in Μαγειρική
Αέρινα ρολάκια
Share on FacebookShare on Twitter

Aφράτα και αέρινα ρολάκια με γέμιση της αρεσκείας μας…
Απίστευτα μαλακά και ζουμερά που παραμένουν έτσι για μέρες, θα σας θυμίσουν ντόνατς.
Τρία διαφορετικά ρολάκια με μία συνταγή…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
3 φακελάκια ξηρή μαγιά
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ κοφτά αλάτι
500 γρ. γάλα φρέσκο χλιαρό
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμ.δωμ.(να είναι πολύ μαλακό)
2 αυγά
4 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το γάλα,τα αυγά.την μαγιά και την ζάχαρη και χτυπάω για 3 λεπτάκια.
-Προσθέτω όλο το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να μαζευτεί σε μπάλα.(Δεν προσθέτω αλεύρι!)
Ρίχνω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω μέχρι να το απορροφήσει όλο και να ξαναμαζευτεί σε μπάλα το ζυμάρι μου.
-Βάζω τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (σπορέλαιο) την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Ανοίγω την ζύμη πάνω σε ελαφρά λαδωμένη επιφάνεια με τον πλάστη πάχους 2 εκ.
Αλείφω με την γέμιση της αρεσκείας μου και τυλίγω σε ρολό.
-Κόβω σε φέτες.τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα σε απόσταση ανάμεσά τους 2-3 εκ.και αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους για 30 λεπτά.
Αλείφω με αυγό την επιφάνεια.
Ψήνω στους 180 για 15 με 20 λεπτά ανάλογα πόσο χοντρά θα κόψω τις φέτες.
ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
150 γρ..βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ κανέλα σκόνη
1 βανίλια
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια πάστα μαλακιά που να αλείφεται.
ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
125 γρ. βούτυρο
125.γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
50 γρ. κακάο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια πάστα που να αλείφεται
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Σημ.:Εγώ τα ρολά φράουλα αφού ψηθούν και κρυώσουν τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Τα ρολά σοκολάτας με λίγη λιωμένη σοκολάτα.
Τα ρολά κανέλας με γλάσο από άχνη νερό και λίγη βανίλια!
Τα διατηρώ σε καλά κλειστό μπολ η τα τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω καταψυξη!!!
Στο μαγαζί τα κλείνω αεροστεγώς σε σακουλάκια και διατηρούνται αφράτα και μαλακά για 4-5 ημέρες!
Επίσης μπορείτε να βάλετε τα μπαλάκια ζύμης σε στρογγυλό ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο πάλι με απόσταση 2-3 εκ.μεταξύ τους.

Δείτε όλες τις φωτό!!!

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.

Τις συνταγές της  φίλης μας μπορείτε να βλέπετε στην σελίδα της «Οι Λιχουδιές της Σόφης»

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου Γιορτάζουν

Σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου Γιορτάζουν

Με αυτοσχέδιο μαχαίρι χτύπησε στην καρδιά συγκρατούμενό του στις φυλακές Λάρισας

Με αυτοσχέδιο μαχαίρι χτύπησε στην καρδιά συγκρατούμενό του στις φυλακές Λάρισας

Εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Β1 και Β2 του 4ου γυμνασίου στο ΚΠΕ Μουζακίου και στην Καρδίτσα

Εκπαιδευτική επίσκεψη των τμημάτων Β1 και Β2 του 4ου γυμνασίου στο ΚΠΕ Μουζακίου και στην Καρδίτσα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd