Αχλάδια με κόκκινο κρασί

Το πιο γρήγορο πετυχημένο επιδόρπιο…
Το πιο εύκολο νόστιμο κέρασμα ακόμα και αν έχουμε επισκέπτες όταν δεν περιμέναμε…Το τέλειο νόστιμο κέρασμα…

Υλικά:

3 ποτήρια κόκκινο γλυκό κρασί
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 σταγόνες μαστίχα Χίου
3-4 αχλάδια

Εκτέλεση:

Καθαρίζω τα αχλάδια χωρίς να αφαιρέσω το κοτσάνι.
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε μέγεθος που να είναι καλυμμένα τα αχλάδια.
Αφήνω να βράσουν 15 λεπτά και σερβίρω.

Σημείωση:

1. μπορώ να σερβίρω με μια μπάλα παγωτό Καϊμάκι.

2. Το κρασί που χρησιμοποίησα είναι του James Oliver, όποιο άλλο και να έβαλα βγαίνει πιο σκούρο το χρώμα.
3. Δεν πιάνω να τα βγάλω από το κοτσάνι γιατί θα φύγει .

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.