Aυτό συμβαίνει αν δεν χάσετε τα κιλά της εγκυμοσύνης

«Ξέρετε τι συμβαίνει αν δεν χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης έναν χρόνο μετά τη γέννα; Ή ακόμα χειρότερα, ποτέ; 

Τίποτα.

Τίποτα δεν συμβαίνει. Απλά ζυγίζεις περισσότερο από πριν. Και τι συμβαίνει τότε; Απλά τα ρούχα σου είναι πλέον στενά – ή δεν σου κάνουν.

Τίποτα.

Τίποτα δεν συμβαίνει.Η γη δεν σταματά να γυρίζει γύρω από τον άξονά της. Οι φίλοι σου δεν σταματούν να σ’ αγαπούν. Οι συνάδελφοί σου δεν σταματούν να σε σέβονται. Τίποτα απολύτως δεν συμβαίνει.

Από πού έχει προκύψει η εμμονή με το να είμαστε όλες αδύνατες;

Ξέρω από πού προέκυψε για μένα. Η επιθυμία μου να εξαφανιστώ εντελώς κατά την εφηβεία μου, έτσι ώστε τα κιλά μου να μην αποτελούν πια «πρόβλημα» στο σπίτι μου, με οδήγησε σε μια διατροφική διαταραχή με την οποία πάλευα για 25 χρόνια. Μπορείτε να το φανταστείτε; Μια επιλογή που έκανα όταν ήμουν 14 ετών, κατάφερε να καταδυναστεύσει ολόκληρη τη ζωή μου καθώς και τη ψυχική και σωματική μου υγεία για τρεις σχεδόν δεκαετίες. Και ο κόσμος δεν ενδιαφερόταν που λιμοκτονούσα οικειοθελώς ή που δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να χωνέψει το φαγητό που κατανάλωνε, γιατί όλα είναι εντάξει αν είσαι αδύνατη! Η ικανότητά μου να χάνω γρήγορα κιλά, τα ασταμάτητα πήγαινε-έλα μου στο μπάνιο –ποτέ κανείς δεν μου είπε τίποτα για όλα αυτά. Ποτέ, για 25 χρόνια.

Δεν ξέρω πώς σταμάτησαν όλα – απλά μια μέρα αποφάσισα ότι δεν θέλω να σκοτώνω τον εαυτό μου πλέον. Και ότι, αν τελικά κατέληγα να σκοτωθώ προσπαθώντας να διατηρήσω το χαμηλό μου βάρος, ούτε ένας άνθρωπος δεν θα ύψωνε το ανάστημά του στην κηδεία μου για να πει: «Η Μαρία ήταν μια υπέροχη,ταλαντούχα φίλη, αδερφή –μακάρι μόνο να ζύγιζε 10 κιλά λιγότερα. Τότε, θα ήταν τέλεια».

Κάποια στιγμή πρέπει απλά να αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο απ’ όσο μισείς τα ελαττώματα σου. Και τότε όλα αλλάζουν. ΟΛΑ!

Δεν εννοώ ότι όποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το βάρος του, έχει κάποια διατροφική διαταραχή. Ξέρω ότι είμαι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Προφανώς, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να τρως υγιεινά και να ασκείσαι.

Αλλά το να ξοδεύεις ακόμα και ένα λεπτό από τη ζωή σου σκεπτόμενη ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα επειδή έχεις μερικά παραπάνω κιλά, είναι λάθος. Θα μπορούσες να νικήσεις τη μάχη με τον εαυτό σου, αντί να τον αυτομαστιγώνεις.

Μια πεινασμένη γυναίκα δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο μια χορτάτη γυναίκα. Μια γυναίκα που νιώθει χάλια για τον εαυτό της δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο μια γυναίκα που νιώθει μια χαρά. Είμαστε πολύ πιο δυνατές απ’ όσο νομίζουμε και, παρ’ όλ’ αυτά, αφήνουμε τον εαυτό μας να πιστεύει ότι πρέπει να είμαστε αδύνατες –κι κατ’ επέκταση αδύναμες.

Μερικές από τις πιο αδύνατες γυναίκες που ξέρω βασανίζουν τον εαυτό τους με τις πιο ασήμαντες λεπτομέρειες – τα ελαττώματα στο σώμα τους. Τι σπατάλη ενέργειας, να κουβαλάμε όλες αυτές τις ανασφάλειες, τη στιγμή που θα μπορούσαμε απλά να καταλάβουμε ότι είμαστε απλά υπέροχες!

Κάποια στιγμή πρέπει απλά να αρχίσεις να αγαπάς τον εαυτό σου περισσότερο απ’ όσο μισείς τα ελαττώματα σου. Και τότε όλα αλλάζουν. ΟΛΑ!

Αν συνέβη να… καταλαμβάνεις περισσότερο χώρο απ’ όσο πριν, επειδή γέννησες… Και τι έγινε; Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Αγάπησε το σώμα σου. Τίποτα δεν είναι λάθος σε αυτό. Είσαι μαμά! 

Πηγή: scarymommy.com

πηγή : Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή