98 Τρικαλινές δώρισαν τις κοτσίδες τους για καλό σκοπό

98 γυναίκες από τα Τρίκαλα δώρισαν τα μαλλιά τους για να βοηθήσουν παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία από όλη την Ελλάδα. 98 κοτσίδες συγκεντρώθηκαν και δωρίστηκαν σε μία προσπάθεια να δώσουν χαρά σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Τα μαλλιά συγκεντρώθηκαν στο κομμωτήριο «SG hairstyling Σάκης Γιαννούλας». Όπως μας πληροφορεί ο ίδιος ο Σάκης Γιαννούλας η δωρεά μαλλιών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015 και μέσα σε ένα χρόνο συγκεντρώθηκαν 98 κοτσίδες.

«Αποφάσισα να γίνω συνεργαζόμενο κομμωτήριο διότι με αυτό τον τρόπο μπορούσα να προσφέρω κι εγώ, έστω και με το να κουρεύω τις κοτσίδες. Το κούρεμα είναι κάτι που το κάνω καθημερινά και ήταν μία καλή ευκαιρία να προσφέρω μέσα από τη δουλειά μου με όποιον τρόπο μπορώ» αναφέρει.

Όπως μας λέει στην αρχή δεν  υπήρχε κανένα κομμωτήριο στην πόλη που να είναι συνεργαζόμενο, ενώ στην πορεία προστέθηκε κι ένα ακόμη.

Ποιοι μπορούν να δωρίσουν τα μαλλιά τους

«Όλοι μπορούν να δωρίσουν τα μαλλιά τους, άντρες, γυναίκες και παιδιά από 1 έτους έως  100 χρόνων» αναφέρει ο κ. Γιαννούλας. Όσο για τις προϋποθέσεις; «Αρκεί το μήκος της κοτσίδας να είναι τουλάχιστον 20 εκ., τα μαλλιά να είναι φυσικά  (χωρίς χημική επεξεργασία όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ κτλ) ακόμα και με λευκές τρίχες. Επίσης,  μπορεί κάποιος να έχει κρατήσει την κοτσίδα από χρόνια» εξηγεί.

Εκείνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το κούρεμα της κοτσίδας δεν στοιχίζει αφού παρέχεται δωρεάν από τα συνεργαζόμενα κομμωτήρια.

Εάν κάποια ή κάποιος θέλει να γίνει δωρητής δεν έχει παρά να πάει στο κομμωτήριο του SG hairstyling Σάκης Γιαννούλας (Ιπποκράτους 15, τηλ. 2431771300) ή να αναζητήσει τα άλλα συνεργαζόμενα, με διάφορα σωματεία για αυτό τον σκοπό, κομμωτήρια στην πόλη των Τρικάλων.

Ποσότητα

Ο κ. Γιαννούλας μας λύνει την απορία που εύλογα γεννάται για την ποσότητα μαλλιών που απαιτείται προκειμένου για να φτιαχτεί μία περούκα. Όπως μας λέει για να φτιαχτεί μία περούκα χρειάζονται περίπου 200 γραμμάρια μαλλιών. Δηλαδή, εξαρτάται από το βάρος της κάθε κοτσίδας ο αριθμός που θα απαιτηθεί για να φτιαχτεί μία περούκα.

Που δωρίζονται

Οι 98 κοτσίδες που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν στο Σωματείο Donatehair, (donatehair.gr). Έργο του σωματείου είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη δωρεά μαλλιών και στη συνέχεια η δημιουργία περουκών για παιδιά που τις έχουν ανάγκη (παιδιά πάσχοντα από καρκίνο, αλωπεκία κ.ά.) από τα μαλλιά των δωρητών. Είμαστε ο μοναδικός οργανισμός Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία στην Ελλάδα. Επίσημη έναρξη λειτουργίας και έγκριση του Καταστατικού είναι τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ η προετοιμασία του οργανισμού είχε ξεκινήσει από τα τέλη του 2014.

Η φιλοσοφία του Σωματείου βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, την αλληλεγγύη και την αγάπη, για κάθε παιδί. Αποδεχόμαστε και στηρίζουμε πλήρως τα παιδιά όπως εκείνα επιθυμούν να είναι στην διάρκεια της απώλειας των μαλλιών τους. Η παροχή περούκας αφορά παιδιά που μένουν στην Ελλάδα και δίνεται εντελώς δωρεάν στον λήπτη του. Περισσότερες απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την διαδικασία παροχής περουκών μπορείτε να βρείτε εδώ. Με σύνθημα «Όταν υπάρχει αγάπη, υπάρχει τρόπος» όλοι μαζί, εθελοντές, δωρητές και κομμωτές δημιουργήθηκε ο 1ος οργανισμός Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο και αλωπεκία στην Ελλάδα!

Εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία

Μία νέα συλλογική προσπάθεια στην πόλη των Τρικάλων για να συγκεντρωθούν μαλλιά θα γίνει στις 31 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία των Τρικάλων από την Περιφέρεια, όπως μας πληροφορεί ο κ. Γιαννούλας. «Θα συμμετάσχω και σε αυτή την προσπάθεια με μεγάλη μου χαρά» μας λέει.