90 λαγοί κι 800 ορτύκια θα εμπλουτίσουν το βιότοπο της Φαρκαδόνας – Θα απελευθερωθούν από τον Κυνηγητικό Σύλλογο Τρικάλων

90 λαγοί καθώς και 800 ορτύκια θα απελευθερωθούν αύριο από τον  Κυνηγητικό Σύλλογο Τρικάλων να για τον εμπλουτισμό των βιοτόπων της περιοχής της Φαρκαδόνας με θηράματα, στις περιοχές όπου οι μελέτες ορίζουν.

Η απελευθέρωση των ζώων και των πουλιών θα γίνει στις περιοχές της Πηνειάδας, του Ζάρκου, του Γριζάνου, του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης, των Ταξιαρχών, της Χρυσαυγής, του Λιόπρασου, της Συκιάς, της Κουμαριάς, του Πλατάνου, του Ριζώματος, του Αρδανίου και του Ελληνοκάστρου.

Στην απελευθέρωση των πτηνών και ζώων μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων τα οποία οφείλουν να βρίσκονται στο βιολογικό καθαρισμό των Τρικάλων στην περιοχή του Ριζαριού στις 10 το πρωί.

«Για μια ακόμη φορά προσπαθούμε να εμπλουτίσουμε την πανίδα της περιοχής με πουλιά και ζώα. Είναι μια κίνηση στην οποία προχωρούμε σε τακτικά χρονικά διαστήματα και θεωρώ ότι αποδίδει καρπούς και συνεισφέρει στα μέγιστα σε πολλούς τομείς. Πέραν των άλλων στόχων συγκαταλέγεται κι εκείνος του πολλαπλασιασμού των ζώων και των πουλιών», σημείωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Ρουσιαμάνης.

Απευθυνόμενος στους κυνηγούς ο τοπικός Σύλλογος τους καλεί να μην προχωρούν για το επόμενο δεκαπενθήμερο σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ώστε να προσαρμοστούν τα θηράματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη ενέργεια θα διεξαχθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

πληροφορίες: krinitrikalon.gr