9 Τρόποι για να κάνετε τα αντηλιακά spray πιο ασφαλή για τα παιδιά σας

Το καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, πισίνες παιχνίδι και πολύ ήλιο.

Πώς θα προστατευθούμε από τον ήλιο; Φυσικά με αντηλιακό.Τα αντηλιακά σε μορφή spray είναι πιο εύκολα στη χρήση και για αυτό τα χρησιμοποιούν οι περισσότεροι γονείς.

Πώς όμως θα κάνουμε πιο ασφαλή τα αντηλιακά για τα παιδιά μας;

Αρχικά πρέπει να το ψεκάζετε πρώτα στα χέρια σας και μετά στο παιδί σας καθώς δεν είναι ασφαλές να ψεκάζετε απευθείας στο δέρμα.

Κλείστε το χέρι σας την ώρα που ψεκάζετε και κρατήστε απόσταση καθώς με τον ψεκασμό μπορεί να απελευθερωθούν αέρια.

Ψεκάστε το σε εξωτερικό χώρο γιατί με τον ψεκασμό μπορεί να δημιουργήσετε αναθυμιάσεις και βήχα στο παιδί σας.

Όταν ψεκάζετε αποφύγετε τον αέρα γιατί μπορεί να ψεκάσετε σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις.

Τα sray ψεκάζουν λιγότερη ποσότητα για αυτό σιγουρευτείτε ότι όλο το δέρμα είναι καλυμμένο με αντηλιακό, και αφήστε να στεγνώσει για λίγα λεπτά και ξαναψεκάστε ένα δέυτερο στρώμα.

Μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας μόλις απλώσετε το αντηλιακό γιατί αν δεν το κάνετε θα μεταφέρετε το αντηλιακό σε ότι πιάσετε, σε ότι φάτε ακόμη και αν τρίψετε τα μάτια σας.

Επιλέξτε τον σωστό δείκτη προστασίας.Το καλυτερο θα ήταν να επιλέξετε δείκτη SPF από 30 εώς 50. Μην επιλέξετε πάνω από 50 καθώς δεν έχει καμία διαφορά.

Μην επιλέξετε αντηλιακό που είναι και απωθητικό εντόμων επειδή το απωθητικό εντόμων πρέπει να το απλώνετε κάθε 6 ώρες ενώ το αντηλιακό κάθε μια ώρα τουλάχιστον οπότε έιναι σαν να μην έχετε πραγματική προστασία και επιβαρύνετε και το δέρμα του παιδιού σας με χημικά για τα έντομα.

Τέλος μην ξεχνάτε το ανανεώνετε συχνά και να επιλέξετε το αντηλιακό που ταιριάζει με την ηλικία του παιδιού σας και όχι με την τιμή.

πηγή : babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα