8 τρόποι να κάνετε το σπίτι σας να μοσχομυρίζει – Θα σας φτιάξει τη διάθεση

8 τρόποι να κάνετε το σπίτι σας να μοσχομυρίζει – Θα σας φτιάξει τη διάθεση!

Η μυρωδιά είναι πολύ σημαντική. Δεν γνωρίζετε πάντα ότι είναι εκεί, αλλά μόλις μυρίσετε μια οικεία μυρωδιά έρχεται αμέσως η ανάμνηση. (Θυμάστε πόσο διακριτικό είναι το άρωμα της γιαγιάς σας;). Το ίδιο συμβαίνει και με το σπίτι! Για να δημιουργήσετε αυτό το αποτέλεσμα στο σπίτι σας, πρέπει πρώτα να εξαλείψετε τυχόν άσχημες μυρωδιές. «Η μαγειρική σόδα αποτελεί αποσμητική ουσία», λέει ο Carolyn Forte, διευθυντής του Εργαστηρίου Καθαριότητας του Ινστιτούτου Καθαριότητας. Χρησιμοποιήστε αυτά τα κόλπα για να κάνετε το σπίτι σας να μοσχομυρίσει αμέσως!

1. Αφήστε τη μυρωδιά να βράσει

«Το έμαθα αυτό από την μητέρα μου,» λέει ο εσωτερικός σχεδιαστής Rhobin DelaCruz. «Βάλτε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε φέτες εσπεριδοειδών και βότανα, όπως λεβάντα ή μέντα». Η θερμότητα διαπερνά τη γλυκιά μυρωδιά σε όλο το σπίτι σας!

2. Φτιάξτε τα δικά σας αρωματικά βάζα

Είναι η ίδια διαδικασία, απλά μπορείτε να το βάλετε σε βάζο – γίνεται και υπέροχο δώρο που θα το λατρέψουν όλοι! Βάλτε ζεστό νερό και υλικά (όπως κανέλα ή αποξηραμένα μήλα) σε βάζα και βάλτε τα σε διάφορα μέρη του σπιτιού. Θα μοσχομυρίσει!

3. Καθαρίστε τον νεροχύτη σας

Παρατηρείτε μια παρατεταμένη μυρωδιά; Αν ναι, ίσως πρέπει να ελέγξετε το νεροχύτη. «Πρώτα προσπαθήστε να ρίξετε μια κούπα από υγρό για τα πιάτα με άρωμα λεμονιού μέσα και  αφήστε το νερό να τρέξει», λέει ο εσωτερικός σχεδιαστής Keita Turner. Εάν η μυρωδιά επιμένει, ρίξτε ένα 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ρίξτε βραστό νερό.

4. Τοποθετήστε τα κεριά σας στρατηγικά

Τα κεριά είναι ένας προφανής τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα, αλλά η έξυπνη τοποθέτηση μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητά τους. «Αφήστε μερικά κεριά σε σημεία που δεν θα έπρεπε να είναι – αλλά μην τα ανάψετε», λέει ο εσωτερικός σχεδιαστής Dee Murphy. «Δοκιμάστε στο ντουλάπι με τα λινά ή οπουδήποτε τα υφάσματα μπορούν να απορροφήσουν τη μυρωδιά» Όχι μόνο θα έχετε μια ωραία έκπληξη κάθε φορά που θα ανοίγετε την ντουλάπα, αλλά τα ρούχα σας θα φέρνουν μαζί τους το άρωμα όπου κι αν τα χρησιμοποιείτε ».

5. Φέρτε το έξω μέσα

«Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν τον αέρα ενώ ομορφαίνουν το σπίτι σας», λέει ο Turner. Και πολλά από αυτά προσφέρουν ευχάριστα αρώματα επίσης. Ο Turner προτείνει γεράνια, αραβικό γιασεμί, ευκάλυπτο, γαρδένια, ορχιδέες κορσάζ και κουβανική ρίγανη.

6. Αφήστε τους αεραγωγούς να δουλέψουν

«Βάλτε ένα αποσμητικό αυτοκινήτου σε μεταλλικές σχάρες εξαερισμού ή πιάστε το στο καλοριφέρ σας», λέει ο DelaCruz. «Καθώς ο αέρας περνάει, το άρωμα θα ξεχειλίσει σε όλο το δωμάτιο.»

7. Ανάψτε το φούρνο

Τίποτα δεν ξεπερνά το άρωμα των φρεσκοψημένων προϊόντων. «Όταν ξέρω ότι έχω επισκέπτες, θα έχω σκοπίμως φτιάξει κάτι φρεσκοψημένο», λέει ο Murphy. «Κάτι απλό, όπως ρολάκια κανέλας, λίγα κουλουράκια ή ένα ψωμί μπανάνας – έτσι γεμίζει το σπίτι με νόστιμη φρεσκάδα».

8. Χρησιμοποιήστε τα αρωματικά φακελάκια του στεγνωτηρίου στις ντουλάπες σας!

«Μου αρέσει να τοποθετώ μερικά αρωματικά φακελάκια στα ντουλάπια της οικογένειάς μου και στα ντουλάπια μας. Τα ρούχα μας πάντοτε μυρίζουν φρεσκάδα!», λέει ο Dela Cruz.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

πηγή:http://babyradio.gr/special-tips/8-tropi-na-kanete-spiti-sas-na-moschomirizi-tha-sas-ftiaxi-ti-diathesi/