8 χρήσεις της μαγειρικής σόδας στον κήπο

Μαγειρική σόδα η θαυματουργή! Εκτός από τη χρήση της στην κουζίνα, η μαγειρική σόδα έχει πολλές χρήσεις στον καθαρισμό του σπιτιού και την ομορφιά. Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα στον κήπο σας;

Η μαγειρική σόδα σας δίνει πολλά οφέλη όταν χρησιμοποιείται στον κήποΑς τα δούμε λοιπόν:  

έντομα

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό αντί να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα που θα δηλητηριάσουν το έδαφος.

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων με 4 λίτρα νερό. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τον κήπο σας κάθε τρεις ημέρες.

μυκητοκτόνο

Εάν ο κήπος σας έχει μυκητιακό πρόβλημα, ανακατέψτε 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με 4 λίτρα νερό και στη συνέχεια ποτίστε τις προβληματικές περιοχές στον κήπο.

μυρμήγκια

Για να εξαλείψτε τους λόφους των μυρμηγκιών στον κήπο σας χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ζάχαρη.

Απλά αναμίξτε τα δύο συστατικά σε ίσες ποσότητες και πασπαλίστε το μείγμα πάνω από τον λόφο των μυρμηγκιών. Τα μυρμήγκια θα φάνε το μείγμα και θα τα μεταφέρουν στη φωλιά τους. Θα τα προσελκύσει η ζάχαρη, αλλά η μαγειρική σόδα θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ζάχαρη σε σκόνη και όχι σε κόκκους έτσι ώστε τα δύο συστατικά να αναμειγνύονται καλά. Αν χρησιμοποιείτε κοκκώδη ζάχαρη, τα μυρμήγκια θα την πάρουν και θα αφήσουν πίσω την μαγειρική σόδα.

ελέγξτε το pH του εδάφους

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για να ελέγξετε πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι το χώμα σας. Βάλτε χώμα σε δύο διαφορετικά δοχεία. Ρίξτε 125 ml ξύδι σε ένα από τα δοχεία. Ελέγξτε για φυσαλίδες. Εάν υπάρχουν φυσαλίδες, η τιμή του pH είναι πάνω από 7 επειδή η γη είναι αλκαλική. Εάν δεν αντιδράσει, ρίξτε το χώμα στο άλλο δοχείο, αναμειγνύοντας 125 ml νερού με 260 γραμμάρια μαγειρικής σόδας. Εάν υπάρχουν φυσαλίδες, το pH του εδάφους είναι κάτω από 7, πράγμα που σημαίνει ότι είναι όξινο.

ΔEITE
Λουλούδια που επιβιώνουν φθινόπωρο και χειμώνα

κάντε τις ντομάτες σας πιο γλυκές

Οι ντομάτες γίνονται πιο γλυκές όταν καλλιεργούνται σε λιγότερο όξινο έδαφος. Εάν το χώμα σας είναι όξινο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πασπαλίσετε λίγο μαγειρική σόδα στο έδαφος.

επέκταση της διάρκειας ζωής των λουλουδιών

Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα μαγειρική σόδα στο νερό στο βάζο για να κάνετε τα λουλούδια σας στο βάζο να διαρκούν περισσότερο. 

μειώστε την άσχημη μυρωδιά του κομπόστ

Το κομπόστ (φυσικό λίπασμα που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών (φύλλα, κλαδιά, υπολείμματα κουζίνας: φρούτα, λαχανικά, κατακάθια καφέ κλπ), είναι ιδανικό για τη μείωση των απορριμμάτων, θρέφοντας το έδαφος. Ωστόσο, το κομπόστ μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες οσμές. Προσθέτοντας λίγη μαγειρική σόδα στο κομπόστ που έχετε προετοιμάσει, μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα της άσχημης μυρωδιάς. Ωστόσο, μην προσθέτετε πάρα πολύ μαγειρική σόδα.

καθαρισμός των χεριών

Η κηπουρική μπορεί να είναι ευχάριστη, αλλά ο καθαρισμός των βρώμικων χεριών μετά τις εργασίες μας μπορεί να είναι λίγο δύσκολος. Βρέξτε τα χέρια σας και μετά βάλτε μαγειρική σόδα στα χέρια σας και τρίψτε τα. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

πηγή:https://tospitakimou.gr/spiti-kai-kipouriki/8-xrhseis-mageirikhs-sodas-ston-khpo/?fbclid=IwAR3DME812RecUZJG-K_TT75WGTFVZcotq7P5gI3C9mfcxxoXM-tGIPb7Rqk