8 Λάθη που κάνουν όλες οι γυναίκες και κυρίως οι μαμάδες

Κάθε μέρα προσπαθείτε να τα μαγειρέψετε, να καθαρίσετε, να ετοιμάσετε τα παιδιά σας για το σχολείο και να πάτε στην δουλειά σας. Προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα αλλά ξεχνάτε να προσέχετε την υγεία σας. Υπάρχουν 8 λάθη που αφορούν την υγεία και δυστυχώς τα κάνουν όλες οι γυναίκες και κυρίως οι μαμάδες.

Δεν πίνετε αρκετό νερό.

Πολλές γυναίκες θεωρούν δύσκολο το να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η έλλειψη νερού στο σώμα προκαλεί αφυδάτωση, κούραση, εναλλαγές συμπεριφοράς, και στεγνό στόμα. Αν δεν μπορείτε να πίνετε σκέτο νερό προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι ή κομμάτια φρούτων όπως μήλο ή βατόμουρα έτσι ώστε να του δώσετε μια πιο φρουτένια γεύση. Ξεκινήστε από σήμερα να πίνετε αρκετό νερό και θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας στην διάθεσή σας ακόμη και στα κιλά σας.

Παραλείπετε γεύματα ή δεν τρώτε ολόκληρο το γεύμα σας.

Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει τον μεταβολισμό και οδηγεί σε υπερφαγία, σε αύξηση βάρους και σε πολλές άλλες ασθένειες. Ακόμη η παράλειψη γευμάτων δημιουργεί αίσθημα κούρασης και υπνηλίας. Προσπαθήστε λοιπόν να τρώτε 3 ολοκληρωμένα γεύματα που συνοδεύονται από λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς προκειμένου να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας αλλά και να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από πολλές ασθένειες.

Δεν λαμβάνετε αρκετές ποσότητες πρωτεϊνών.

Πολλοί άνθρωποι  λανθασμένα θεωρούν πως μόνο οι χορτοφάγοι μπορεί να μην λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών. Ακόμη και να μην είστε χορτοφάγοι δεν σημαίνει πως παίρνετε αρκετές πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη μας βοηθά να κρατάμε υπό ελέγχο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει το αίσθημα της πείνας και βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών αλλά και στην ανάπτυξη του μυικού συστήματος. Θα βρείτε πρωτεΐνες στην σόγια, στα αυγά,στην γαλοπούλα, στο κρέας στην σπιρουλίνα και σε πολλά φαγητά.

Δεν τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες.

Το να μην τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, κούραση, ναυτία και υπερφαγία. Σε πολλά φαγητά μπορείτε να βρείτε υδατάνθρακες αρκεί να τα τρώτε με μέτρο.Φυσικά πρέπει να αποφύγετε να τρώτε κέικ , κράκερς, αποξηραμένα φρούτα ψωμί κλπ.

Δεν τρώτε αρκετά λιπαρά.

Αν καταναλωθούν σωστά τα λιπαρά δεν προκαλούν αύξηση βάρους. Το να μην τρώτε αρκετά ή να τα αποφεύγετε τελείως είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία σας. Το σώμα χρειάζεται τα λιπαρά για να λειτουργήσει σωστά και να έχει την απαραίτητη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Υπάρχουν καλά λιπαρά στο αβοκάντο, στους ξηρούς καρπούς , στο φυστικοβούτυρο και στις ελιές. Καλό θα ήταν να αποφύγετε το ζωικό λίπος.

Ασκήστε υπερβολικά.

Φυσικά και η άσκηση είναι καλή για τον οργανισμό σας αλλά η υπερβολική άσκηση σας εξαντλεί, σας κουράζει και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυών ή σε τραυματισμό. Ακόμη μπορεί να προκαλέσει άγχος ή κατάθλιψη. 30 – 60 λεπτά άσκησης είναι αρκετά αρκεί να τηρείτε και μια υγιεινή διατροφή.

Δεν κοιμάστε αρκετά.

Το να μην κοιμάστε αρκετά είναι από τα χειρότερα λάθη για την υγεία μας.Το ξέρουμε πως είστε πολύ απασχολημένες αλλά το να μην κοιμάστε τουλάχιστον για 7 ώρες οδηγεί σε άγχος, σε κατάθλιψη,παχυσαρκία και πολλά προβλήματα υγείας.

Δεν ασκείστε αρκετά.

Ούτε η υπερβολική ούτε η καθόλου άσκηση είναι καλή για την υγεία. Όλοι μας βρίσκουμε δικαιολογίες για να αποφύγουμε την άσκηση. Αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο μπορείτε να βγείτε να περπατήσετε , να τρέξετε, να κάνετε ποδήλατο, να κολυμπήσετε ή να ξεκινήσετε μαθήματα χορού. Διαλέξετε ότι σας ταιριάζει και βελτιώστε την υγεία σας.

Μην το αναβάλλετε άλλο και ξεκινήστε από σήμερα να προσέχετε την υγεία σας!

πηγή : babyradio.gr-womanitely.com- Γκαλίτσιου Μαριάννα