Για 76η χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με την επωνυμία “Θαλής” στον οποίο συμμετείχαν 250 μαθητές από τα Τρίκαλα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νομό μας συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παράρτημα Ν. Τρικάλων της EME.
Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα στο νομό μας, που ήταν το 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, το γενικό λύκειο Καλαμπάκας και το γενικό λύκειο Φαρκαδόνας. Συνολικά συμμετείχαν 250 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.
Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, από τις 9 πμ έως τις 12μ. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Η συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό ήταν προαιρετική και οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία. Στο 7ο λύκειο Τρικάλων παρευρέθηκε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Β. Κάκλα, που απεύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές και ο σχολικός σύμβουλος μαθηματικών κ. Δ. Ντρίζος.
Ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, μας επισήμανε: «Σήμερα, Σάββατο πρωί, 250 μαθητές του νομού μας ασχολήθηκαν με μαθηματικά προβλήματα και ασκήσεις. Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Τα οφέλη για τον καθένα μαθητή είναι πολλαπλά. Πιστεύω ότι και φέτος μαθητές μας θα εκπροσωπήσουν επάξια την περιοχή μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Τρικάλων κα. Β. Κάκλα για τη συνεργασία, καθώς και τους σαράντα συναδέλφους μας Μαθηματικούς για την καθοριστική τους βοήθεια, ώστε όλα να κυλήσουν σήμερα ομαλά και στα τρία εξεταστικά κέντρα».