Ο γάμος είναι κάτι στο οποίο μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε όταν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ισχυρό δεσμό με το σύντροφό σας. Φυσικά, αυτό είναι δυνατό, ειδικά όταν και οι δύο είστε πρόθυμοι να δουλέψετε πάνω σε αυτό. Εδώ είναι 7 συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά στη σχέση σας.
- Δεσμευτείτε να είστε μονογαμικοί. Παρόλο που είστε παντρεμένοι, ίσως χρειαστεί επίσης να δεσμευτείτε να είστε μονογαμικοί μεταξύ σας, ανεξάρτητα από το πώς ήταν οι ζωές σας πριν αποφασίσετε να είσαστε μαζί. Θα πρέπει να αποφασίσετε ως ζευγάρι ποια είναι τα όριά σας και να συμφωνήσετε για αυτά. Εδώ θα βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη μονογαμία και τι σημαίνει.
- Μιλήστε μεταξύ σας. Θα πρέπει να μιλάτε στο σύντροφό σας κάθε μέρα, ακόμα και αν έχετε χρόνο να πείτε μόνο μερικές προτάσεις ο ένας στον άλλο. Όταν αισθάνεστε ότι δεν έχετε μιλήσει αρκετά μέσα στην εβδομάδα, ίσως θελήσετε να προγραμματίσετε μια βραδιά «ραντεβού» ή ένα special δείπνο, όπου θα μπορέσετε να συζητήσετε για τη σχέση σας και την εβδομάδα που πέρασε.
- Υποστηρίξτε το σύντροφό σας. Η υποστήριξη του συντρόφου σας είναι σημαντική, ειδικά αν περιμένετε να σας υποστηρίξει. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχει μια κακή μέρα, είναι στο χέρι σας να τους κάνετε να νιώσουν καλύτερα. Αστειευτείτε, δείτε μαζί του την αγαπημένη του ταινία. Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να λύσετε τα προβλήματά τους, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο να τους αποσπάσετε λίγο την προσοχή από τα πράγματα που τους απασχολούν.
- Να κάνετε πράγματα μαζί. Όταν είσαι παντρεμένος, έχεις πάντα κάποιον να κάνεις πράγματα μαζί του, οπότε δεν θα χρειαστεί να τα κάνεις μόνος σου. Όταν προσπαθείτε να φτάσετε πιο κοντά στο σύντροφό σας, κάντε κάτι διασκεδαστικό. Ίσως θέλετε να πάτε για πεζοπορία ή να φάτε σε ένα εστιατόριο για να φάτε κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Ο ουρανός είναι το όριο!
- Κατάλαβε ότι δεν είσαι τέλειος, ούτε κι ο σύζυγός σου. Μερικές φορές, ο σύντροφός σας μπορεί να κάνει κάτι για να σας πληγώσει ή να σας νευριάσει. Αυτό είναι αναμενόμενο. Όταν συμβεί αυτό, προσπαθήστε να καταλάβετε ότι το ταίρι σας δεν είναι τέλειο. Σκεφτείτε τα πράγματα που αγαπάτε σ’ αυτόν όταν νιώθετε θυμωμένοι. Επιπλέον, σκεφτείτε πώς πρέπει να τους κάνετε να αισθάνονται όταν τα κάνετε θάλασσα. Το κάνουν θέμα;
- Κάνε ό,τι σου αρέσει. Αν και είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα με το σύντροφό σας, είναι επίσης ευεργετικό να κάνετε πράγματα μόνοι σας. Μπορεί να χρειαστείτε χρόνο μόνοι σας, ειδικά μετά τη δουλειά ή όταν είστε αγχωμένοι. Αυτό μπορεί να είναι μερικά λεπτά εδώ ή εκεί, ή μπορείτε να κάνετε πράγματα που σας αρέσει να κάνετε όταν ο σύζυγός σας δεν είναι μαζί σας. Αξιοποιήστε αυτό το χρόνο για να φάτε τα αγαπημένα σας σνακ, να παρακολουθήσετε ταινίες δράσης ή να κάνετε ένα απολαυστικό μπάνιο.
- Αναζητήστε θεραπεία αν χρειαστεί. Ενώ πολλές διαφωνίες μπορούν να επιλυθούν, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Εάν εσείς και ο σύζυγός σας δεν είστε σε θέση να επιλύσετε τα προβλήματά σας, ίσως θελήσετε να συνεργαστείτε με έναν ψυχολόγο για να τα αντιμετωπίσετε. Ένας επαγγελματίας είναι σε θέση να σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πως να συζητάτε και να αλληλεπιδράτε μεταξύ σας, οπότε τα προβλήματα μπορεί να είναι ευκολότερο να επιλυθούν στο μέλλον. Κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν χρειάζεται να παρακολουθήσετε θεραπεία ζευγαριών με τον σύζυγό σας εάν δεν συμφωνεί να έρθει. Μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας.
Συμπέρασμα
Όταν προσπαθείτε να βελτιώσετε το γάμο σας και τον δεσμό σας με το σύντροφό σας, υπάρχουν μερικές εύκολες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε. Σκεφτείτε να μιλάτε με το σύντροφό σας κάθε μέρα, να κάνετε πράγματα μαζί, κι όταν τίποτα άλλο δεν φαίνεται να λειτουργεί, μιλήστε τους για να παρακολουθήσετε τη θεραπεία ζεύγους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιώσετε το γάμο σας, και αν είστε και οι δύο πρόθυμοι να δοκιμάσετε, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να δουλέψει και να γεράσετε μαζί.
Βιογραφικό της Μαρί Μιγκέλ (Marie Miguel)
Η Marie Miguel είναι ειδικός γραφής και έρευνας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, καλύπτοντας μια γκάμα θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία. Στην παρούσα φάση, συμβάλλει στην επέκταση και την ανάπτυξη ενός δωρεάν διαδικτυακού πόρου ψυχικής υγείας με το BetterHelp.com. Με ενδιαφέρον και αφοσίωση στην αντιμετώπιση των στιγμάτων που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία, συνεχίζει να στοχεύει εξειδικευμένα θέματα τα οποία σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη.