7 Λάθη που κάνουν οι γονείς όταν χρησιμοποιούν «μάρσιπο» μωρού

Ο μάρσιπος μωρού  είναι μια πολύ ωραία ιδέα για να έχετε το μωρό σας πιο κοντά σας και μοιάζει αρκετά εύκολος στην χρήση αλλά στην πράξη μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκος.

Πολλοί γονείς δεν τον χρησιμοποιούν σωστά και μπορεί να βλάψουν το  μωρό.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη λοιπόν;

Αρχικά αγοράζετε το λάθος μέγεθος. Κοιτάξτε τις οδηγίες και  ανάλογα με το ύψος και το βάρος του παιδιού σας αγοράστε αυτόν που σας ταιριάζει και όχι σύμφωνα με την τιμή.

Πολλοί γονείς δεν διαβάζουν γενικά τις οδηγίες με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζει σωστά και να είναι πολύ χαμηλά ή πολύ ψηλά.

Μην νομίζετε ότι έχετε και τόσο ελύθερα χέρια. Ο μάρσιπος σας δίνει μια αίσθηση ελευθερίας κινήσεων αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε τα πάντα οπως το να μαγειρεύετε πάνω από ένα καυτό τηγάνι.

Ακόμη μην καλύπτετε το πρόσωπο του μωρού καθώς δεν θα μπορείτε να δείτε αν αναπνέει σωστά.

Επόμενο λάθος: Διαλέγετε για πολύ μικρό μωρό μάρσιπο που δεν έχει υποστήριξη λαιμού, με αποτέλεσμα το κεφαλάκι του να κουνιέται χωρίς καμίς στήριξη.

Προσέξτε την θέση  του μωρού καθώς τα ποδαράκια του μωρού πρέπει να μην στέκονται απόλυτα ίσια γιατί μπορεί να δημιουργηθεί δισπλασία στους γοφούς.

Τέλος μην βιάζεστε να γυρίσετε το μωρό σας αντίθετα από εσάς έτσι ώστε να βλέπει αυτό που βλέπετε.Οι περισσότεροι γονείς βιάζονται να γυρίσουν το μωρό πριν τους τέσσερις μήνες ενώ το μωρό τους δεν μπορεί να στηρίξει ακόμη καλά το κεφάλι του.

Αν λοιπόν προσέξετε αυτές τις λεπτομέρειες και το μωρό σας είναι ασφαλές μέσα στον μάρσιπο τότε είστε έτοιμοι για βόλτα!

πηγή : babyradio.gr-Άννα Κ.