7 λάθη που κάνεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό (photos)

Τι κάνεις λάθος στη μαγειρική με μπαχαρικά.

Αν νομίζεις πως το φαγητό σου δεν είναι νόστιμο επειδή κάνεις δίαιτα ή επειδή δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, είναι πολύ πιθανό να κάνεις ένα μεγάλο λάθος.

Ή καλύτερα, επτά λάθη που αφορούν στο αλάτισμα και στην ενδυνάμωση της γεύσης των πιάτων που μαγειρεύεις με μπαχαρικά.
Τι μπορεί να πάει στραβά λοιπόν όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό; Πολλά.

Υπάρχουν άνθρωποι που αλατίζουν ελάχιστα το φαγητό με αποτέλεσμα η γεύση να είναι ακόμα χειρότερη από το να μην αλάτιζαν το πιάτο τους.

Προσπάθησε να αλατίζεις πάντα με το ίδιο είδος αλατιού (χοντρό, λεπτό, Ιμαλαΐων ή ροζ) για να ξέρεις και πόσο αλάτι να βάλεις και πόσο είναι το ελάχιστο δυνατό για να γίνει το φαγητό νόστιμο.

Βάζεις μπόλικο αλάτι:

Όχι, ένα φαγητό αλατισμένο υπερβολικά, δεν είναι ούτε υγιεινό αλλά και ούτε εύκολο να το φας με ευχαρίστηση.
Το φαγητό, ανάλογα με τη μερίδα θέλει την κατάλληλη ποσότητα αλατιού, τη στιγμή που πρέπει. Για παράδειγμα το κρέας που ψήνουμε, θέλει το αλάτι του μετά το ψήσιμο και όχι από πριν.

Όχι μόνο μαύρο πιπέρι:

Υπέροχο καρύκευμα το μαύρο πιπέρι αλλά δεν μπορεί να κάνει από μόνο του νόστιμο ένα πιάτο. Αντίθετα, κάποιες φορές το μαύρο πιπέρι και άκυρο είναι και αλλοιώνει τη γεύση του φαγητού.