TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

6 πρωτότυπα γλυκά που πρέπει να φτιάξετε φέτος τα Χριστούγεννα

Δεκ 12, 2017
in Μαγειρική
6 πρωτότυπα γλυκά που πρέπει να φτιάξετε φέτος τα Χριστούγεννα
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι λατρεύουμε τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων: τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες! Όμως, αυτή τη χρονιά μπορούμε να δοκιμάσουμε καινούριες γεύσεις και πρωτότυπες συνταγές που θα γλυκάνουν εσάς, τα παιδιά και τους καλεσμένους σας.

Εκτός από γεύση, οι προτάσεις που βρήκαμε χορταίνουν και το… μάτι, αφού η εμφάνισή τους από τη μία μας προκαλεί να τα φάμε και από την άλλη δεν μας αφήνει να την χαλάσουμε.

Πάρτε ιδέες και προετοιμάστε τα με τη βοήθεια των παιδιών.

1. Μπαστουνάκια καραμέλας

Υλικά

2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1 κουταλάκι της σούπας βανίλια ζαχαροπλαστικής

Ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)

4 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι γλυκόζης

Εκτέλεση

Σε ένα μακρόστενο σκεύος, απλώστε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα αναμίξτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Έπειτα, προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και το σιρόπι και ανακατέψτε καλά. Περιμένετε 8 με 10 λεπτά, μέχρι το μίγμα να βράσει και να αποκτήσει ανοιχτό καφέ-κίτρινο χρώμα.

Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε καλά για ακόμα 2 λεπτά. Ρίξτε το μίγμα στο σκεύος με τη λαδόκολλα και πασπαλίστε με ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά). Μόλις κρυώσει, χωρίστε το σε μπαστουνάκια και το γλυκό σας είναι έτοιμο!

Πηγή: tomatoes.com

2. Σοκολατάκια- τσιζκέικ

Υλικά

230 γραμμάρια τυρί κρέμα

Μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής

3/4 φλιτζανιού χτυπημένη κρέμα γάλακτος

3/4 του φλιτζανιού μούρα (υπάρχουν κατεψυγμένα στο σούπερ μάρκετ)

3/4 φλιτζανιού τριμμένο μπισκότο

500 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση

Για τις μπάλες cheesecake:

Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι το μίγμα να γίνει αφρός. Στη συνέχεια προσθέστε τα μούρα, ρίξτε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.

Έπειτα, προσθέστε τα τρίμματα μπισκότου και ανακατέψτε καλά. Μόλις «δέσει» το μίγμα, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για δύο ώρες.

Σε ένα δίσκο, απλώστε λαδόκολλα και σιγουρευτείτε ότι χωράει στην κατάψυξη (τα σοκολατάκια πρέπει να παγώσουν αφού τα ετοιμάσετε). Με ένα κουταλάκι του γλυκού, σχηματίστε μικρές μπάλες από το μίγμα και τοποθετήστε το στην κατάψυξη.

Για την επικάλυψη:

Λιώστε την κουβερτούρα και αφήστε την να «κάτσει» για 5 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Βγάλτε τα σοκολατάκια από την κατάψυξη και αρχίστε να τα «βυθίζετε» ένα- ένα στο μίγμα σοκολάτας.

Έπειτα, τοποθετήστε το καθένα από αυτά στο δίσκο με τη λαδόκολλα. Αν περισσέψει μίγμα, μπορείτε να το ρίξετε πάνω από τις μπάλες για μια ακόμα στρώση σοκολάτας. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη και έπειτα από κάποιες ώρες σερβίρετε το δημιούργημά σας.

Πηγή: omgchocolatedesserts.com

3. Σοκολατένια φλιτζανάκια

Υλικά

3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο

Μισό φλιτζάνι ζάχαρη

Μισό φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1/4 φλιτζανιού γάλα

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής

2,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 του φλιτζανιού κακάο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μια συσκευασία marshmallows

Φόρμα για μάφινς ή cupcakes

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μαύρη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέστε το γάλα, το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε ξανά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε μαζί όλα τα υπόλοιπα ξηρά υλικά, μετά προσθέστε τα στο πρώτο μίγμα και ανακατέψτε τα όλα μαζί. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, φτιάξτε μικρές σοκολατένιες μπάλες και βάλτε τις στη φόρμα των muffins. Υπολογίστε ότι η κάθε φόρμα πρέπει να είναι γεμάτη κατά τα 3/4.

Αφήστε τα να ψηθούν στο φούρνο μέχρι οι άκρες να φαίνονται ξεροψημένες και το κέντρο τους λιγότερο ψημένο, για περίπου 6 με 7 λεπτά. Έπειτα, βγάλτε τα και τοποθετήστε στη μέση τους τα marshmallows. Αφού τελειώσετε, ξαναβάλτε τα στον φούρνο για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα marshmallows.

Στη συνέχεια, αφήστε τα να κρυώσουν για 15 με 20 λεπτά. Προαιρετικά, μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα και να τα περιχύσετε με αυτήν. Στο τέλος, προσθέστε κονφετί ζαχαροπλαστικής.

Για το χερούλι τους, κόψτε μικρά κομμάτια από πρέτσελ και κολλήστε τα στην άκρη τους με τη ζεστή σοκολάτα!

Πηγή: thegunnysack.com

4. Πραλίνες καρύδας

Υλικά

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2,5 φλιτζάνια ξύσμα καρύδας

1 φλιτζάνι γάλα (ή γάλα καρύδας)

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τη ζάχαρη, την καρύδα και το γάλα. Αφήστε το μίγμα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει αφρός. Αν έχετε θερμόμετρο φαγητού, ελέγξτε τη θερμοκρασία του και απομακρύνετέ το από τη φωτιά όταν φτάσει τους 110 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατέψτε το μίγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες.

Με ένα κουταλάκι, σχηματίστε μικρές μπάλες και τοποθετήστε τις σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς και έπειτα σερβίρετε.

Πηγή: tomatoes.com

5. Ο Άγιος Βασίλης σε cupcakes!

Υλικά

Για τα cupcakes

120 γραμμάρια μαργαρίνη σε κύβους

120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

120 γραμμάρια ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο και τη διακόσμηση

200 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

1 βανίλια ζαχαροπλαστικής

Προαιρετικά για τη διακόσμηση

Tρούφα χρωματιστή

Κουφετάκια smarties

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Ινδοκάρυδο σε διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Για τα cupcakes

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να «αφρατέψει». Στη συνέχεια, προσθέτετε τα αυγά, βάζετε τα υπόλοιπα και χτυπάtε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα. Βουτυρώνετε τις φόρμες για τα cupcakes, τις βάζετε σε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζετε με το μείγμα κατά τα 2/3. Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα cupcakes να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα τοποθετείτε ένα- ένα στη σχάρα.

Για το γλάσο

Χτυπάτε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνετε σταδιακά μέσα την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις ενσωματωθούν και τα δυο φλιτζάνια, προσθέτετε λίγο γάλα για να γίνει πιο «βελούδινη» η κρέμα. Αν θέλετε να χρωματίσετε το γλάσο με παραπάνω από ένα χρώμα, το μοιράζετε σε μπολάκια και προσθέτετε εκεί το κάθε χρώμα από αυτά.

Βάζετε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο και στη συνέχεια το απλώνετε πάνω στα cupcakes που έχουν κρυώσει, με ένα μαχαιράκι για το βούτυρο, Προσπαθώντας να σχηματίσετε τα… χαρακτηριστικά του Άγιου Βασίλη. Στολίζετε με κουφετάκια ή καραμέλες, ζαχαρωτά και ζελεδάκια.

Πηγή: melizolithos.gr

6. Χριστουγεννιάτικα Marshmellows

Υλικά

Marshmallows (για κάθε γλυκό χρειάζονται 2 κομμάτια)

Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια

200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα

Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα ή γάλακτος σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Παίρνετε ένα γλειφιτζούρι και περνάτε με προσοχή δύο marchmellows στην βάση του. Παίρνετε 5-6 γλειφιτζούρια, τα βάζετε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά και με τη βάση ενός φλιτζανιού τα «σπάτε».

Βουτάτε τα marshmallows στην σοκολάτα, παίρνετε από το τρίμμα του γλειφιτζουριού και το πασπαλίζετε επάνω στην σοκολάτα πριν αυτή στεγνώσει. Έπειτα, τα αφήνετε στην άκρη να στεγνώσουν για αρκετές ώρες.

Πηγή: be2news.gr

πηγή :http://www.statusvoice.gr/2017/12/6_12.html?m=1

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Υποθυρεοειδισμός και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Υποθυρεοειδισμός και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

20 Χριστουγεννιάτικες ιδέες για να στολίσεις το μπαλκόνι σου

20 Χριστουγεννιάτικες ιδέες για να στολίσεις το μπαλκόνι σου

119 ετών και… ακόμα τρέχει

119 ετών και… ακόμα τρέχει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd