6 τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας σε 10 λεπτά

Μια καλά οργανωμένη κουζίνα κάνει πιο αποτελεσματικό το μαγείρεμα αλλά φτιάχνει και τη διάθεση της νοικοκυράς. Αν ο χρόνος σας, παρόλα αυτά, είναι περιορισμένος, δείτε τι μπορείτε να κάνετε μέσα σε 10 λεπτά για να σουλουπώσετε ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του σπιτιού.

Καθαρίστε τον νεροχύτη Ίσως είναι το πιο βρώμικο σημείο της κουζίνας και εκείνο που λερώνεται πιο συχνά από όλα τα άλλα. Αφιερώστε 5 λεπτά για να πλύνετε ό,τι πιάτα έχουν ξεμείνει σε αυτόν και άλλα 5 για να του κάνετε ένα καλό καθάρισμα με λίγο ξίδι και μαγειρική σόδα.

Βάλτε σε τάξη τα βιβλία μαγειρικής σας Αν έχετε μήνες να τα πιάσετε στα χέρια σας μόνο και μόνο επειδή δυσκολεύεστε να βρείτε αυτό που θέλετε (για τόση ακαταστασία μιλάμε), τότς σίγουρα πρέπει να αφιερώσετε έστω και 10 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σας για να τα βάλετε σε μια τάξη. Αν δεν έχετε σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε απλά να τα χαρίσετε σε κάποιον που ξέρετε πως θα τα εκτιμήσει.

Πετάξτε κονσέρβες και συσκευασίες με τρόφιμα που έχουν λήξει Ρίξτε μια ματιά στα ντουλάπια που αποθηκεύετε τα τρόφιμά σας και κοιτάξτε τις ημερομηνίες λήξης τους. Είναι πολυ πιθανό κάποια από αυτά να έχουν λήξει χωρίς να το έχετε πάρει χαμπάρι. Ξεφορτωθείτε τα μια και καλή.

Καθαρίστε το εξωτερικό του ψυγείου σας Πάμε στοίχημα ότι έχετε να καθαρίσετε το εξωτερικό του ψυγείου σας πάνω από ένα χρόνο; Πρόκειται για μια δουλειά που σίγουρα θα σας πάρει λιγότερο από 10 λεπτά. Κάντε την και ξενοιάστε.

Καθαρίστε τους πάγκους σας Οι πάγκοι της κουζίνας πάντα χρειάζονται ένα καλό καθάρισμα μιας και χρησιμοποιούνται συνεχώς. Ρίξτε λίγο ξίδι και λίγη μαγειρική σόδα πάνω τους και περάστε τους με ένα πανί. Θα λάμψουν αμέσως και θα κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει αμέσως πιο καθαρή χωρίς να έχετε κάνει κάτι σπουδαίο.

Αλλάξτε πετσέτες και καθαρίστε το σφουγγάρι για τα πιάτα Κανονικά πρέπει να αλλάζετε πετσέτες στην κουζίνα κάθε 2-3 μέρες ειδικά αν μαγειρεύετε σε καθημερινή βάση. Αφού κάνετε αυτή την αλλαγή, ρίξτε σε ένα μπολάκι το οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό, λίγο ξίδι και βάλτε μέσα στο μείγμα το σφουγγάρι. Αφήστε το για 10-20 λεπτά να απολυμανθεί και ξεπλύντε το.

πηγή : spirossoulis.com