Σοκολατένιο τυραμισού

Υλικά :

60-70 σαβαγιαρ
3 2πλους εσπρέσο μηχανής με έξτρα νερό
1 1/2 αμπούλα εσάνς ρούμι ή 2 κ.τ.σ ρούμι
500 γρ. μασκαρπόνε
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
κακάο αγλυκο για πασπαλισμα
Εκτέλεση :
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τον ένα διπλό εσπρέσο, το ζαχαρούχο γάλα και την κουβερτούρα γάλακτος που έχουμε λιώσει σε Μπεν μαρι προηγουμένως κ την μία αμπούλα ρούμι. *Τα προσθέτουμε ένα ένα καθώς δουλεύει το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμασουμε το πυρεξ /ταψί με την πρώτη στρώση σαβαγιαρ. Σε ένα ρηχό σκεύος βάζουμε τους 2 διπλούς εσπρέσο κ το υπόλοιπο ρούμι. Παίρνουμε τα σαβαγιαρ κ ίσα που τα ακουμπαμε από τις δύο πλευρές (πάνω κ κάτω ) μέσα στον καφέ. Τα τοποθετούμε στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Έπειτα βάζουμε μία στρώση από το μίγμα κρέμας τυριού (το μισό ).Στην συνέχεια επαναλαμβανουμε άλλη μία στρώση σαβαγιαρ-καφε,ρίχνουμε και το υπόλοιπο μιγμα κρέμας. Στρώνουμε καλά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το αγλυκο κακάο. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να τραβήξουν τα σαβαγιαρ.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χριστίνα Κάνη.