514 αυτοδιοικητικοί υπάλληλοι θα εργαστούν για τις εκλογές στο Νομό Τρικάλων

Σε 514 ανέρχεται ο αριθμός των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι θα εργαστούν στα ειδικά συνεργεία για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε αναφέρεται στη συγκρότηση των ειδικών συνεργείων που θα απασχοληθούν για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών. Το ΦΕΚ, που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Μιχαήλ Θεοχαρίδης, ορίζει τον μέγιστο αριθμό των υπαλλήλων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ανά περιφερειακή ενότητα και δήμο.

Στα Τρίκαλα

Οι υπάλληλοι που θα απασχοληθούν στα Τρίκαλα έχουν ως ακολούθως:
• Περιφερειακή ενότητα Τρικάλων:35
• Δήμος Καλαμπάκας: 136
• Δήμος Πύλης: 77
• Δήμος Τρικκαίων: 210
• Δήμος Φαρκαδόνας: 56

Ειδικά συνεργεία

Να αναφέρουμε ότι τα ειδικά αυτά συνεργεία συγκροτούνται για το χρονικό διάστημα από 5 Ιανουαρίου ως 1 Φεβρουαρίου ονομάζονται ειδικά συνεργεία. Είναι ειδικά συνεργεία προσφοράς έκτακτης εκλογικής εργασία, πέραν του κανονικού ωραρίου απασχόλησης των εργασίμων ημερών και κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (αργίες) όπως Σάββατο – Κυριακή και τις νυχτερινές ώρες, με ειδική εκλογική αποζημίωση για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, κατά την προπαρασκευή, διεξαγωγή, συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στα ειδικά εκλογικά συνεργεία μετέχουν υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, του Εθνικού Τυπογραφείου, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών, των Δήμων, περιλαμβανομένων και υπαλλήλων λοιπών υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα με την προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκλογών.