5 Τρόποι για να «ξεγελάσετε» το παιδί σας να κάνει ότι θέλετε εσείς

Είναι δύσκολο να είσαι παιδί.

Όχι αλήθεια, είναι. Βασικά περνάς όλη σου την ημέρα έχοντας κάποιους ανθρώπους να σου λένε τι να κάνεις.Σκεφτείτε το λίγο είναι αρκετά αγχωτικό. Ακόμη και αν  δεν έχουν την απόλυτη δύναμη να κάνουν ότι θέλουν,  πετάνε τα πράγματά  τους  όπου βρουν  ή μασάνε τα τακούνια της μαμάς χωρίς να την ρωτήσουν.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Λένε όχι σε όλα  επειδή απλά μπορούν.

Υπάρχει τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να κάνουν ότι θέλετε εσείς;Μπορεί και να υπάρχει.

Κάντε το παιχνίδι.

Οτιδήποτε θέλετε να κάνει το παιδί σας κάντε το  παιχνίδι και να μοιάζει διασκεδαστικό.Ότι κάνετε δεν  χρειάζεται να είναι κανονικό παιχνίδι αλλά ένα αυτοσχέδιο με στοιχεία διασκέδασης.Θέλετε να μαζέψει τα παιχνίδια του; Προσπαθήστε να  σώσετε τα παιχνίδια του  από μια «φαντασική» φωτιά και να τα βάλετε στα παιχνιδόκουτα για να σωθούν.Πιστέψτε με θα ξετρελαθεί με αυτό το παιχνίδι.

Κάντε κάτι «σούπερ.»

Αν θέλετε να φάει το παιδί σας σπανάκι τότε πείτε  του πως είναι το φαγητό των σουπερ ηρώων ή αν έχετε κόρη ότι είναι το φαγητό της πριγκίπισσας. Σκεφτείτε τι αρέσει περισσότερο στο παιδί σας και γίνετε δημιουργικοί.

Κάντε όλα τα πράγματα «κουλ.»

Θέλετε η κόρη σας να φορέσει παντελόνι ενώ εκείνη θέλει φόρεμα;Πείτε για παράδειγμα πως η πριγκίπισσα Γιασμίν φοράει παντελόνι, η Katy Perry κλπ. Αν έχετε αγόρι και θέλετε να φορέσει μπουφάν μια δροσερή μέρα τότε όλο και κάποιος αγαπημένος του τραγουδιστής ή ήρωας θα φοράει μπουφάν  οπότε πείτε κάτι παρόμοιο. Όλα είναι κουλ όταν τα κάνει κάποιος άλλος πρώτα.

Πείτε το αντίθετο.

Τα παιδιά κάνουν πάντα το αντίθετο από αυτά που ζητάμε χωρίς κανένα λόγο. Πείτε τους να κάνουν το αντίθετο.Για παράδειγμα:»Μην φας αυτή την μπουκιά γιατί την θέλω για μένα.»Θα δείτε πως θα κάνει το ακριβώς αντίθετο.Δοκιμάστε το!

Δώστε του επιλογές.

Πείτε του πως ή θα κάνει το ένα πράγμα ή το άλλο και να επιλέξει μόνο του. Δώστε του όμως αποτελεσματικές επιλογές. Για παράδειγμα πείτε του: Ή θα συμμαζέψεις το δωμάτιό σου ή θα φας το φαγητό σου. Είτε κάνει το ένα είτε το άλλο εσείς είστε κερδισμένοι!

πηγή : babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα