5 προτάσεις βιβλίων για το πως να βελτιώσετε τις σχέσεις σας

Τα βιβλία μπορούν να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξερευνήσετε νέους κόσμους, προοπτικές και ιδέες. Αν ελπίζετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας, τα βιβλία μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να… κινηθείτε. Σας οδηγούν σε περισυλλογή, σας παρακινούν σε ενδοσκόπηση και σας δίνουν παραδείγματα των σχέσεων  που μπορεί να φιλοδοξείτε να έχετε κι αυτών που ελπίζετε να αποφύγετε.

Εάν εκ φύσεως δεν είστε «μεγάλος αναγνώστης» από τη φύση σας ή αν δεν έχετε διαβάσει πολλά βιβλία σε λίγο, μπορεί να σας φαντάζει αδύνατο να ξεκινήσετε. Μπορεί να σκεφτόσασταν το  διάβασμα εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν το έχετε δοκιμάσει.

Από τη στιγμή που θα διαβάσετε το πρώτο κεφάλαιο, πιθανότατα θα νιώσετε ανακουφισμένοι από αυτή την πίεση για να ξεκινήσετε και μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε αισιόδοξοι για πως μπορείτε να εφαρμόσετε τις συμβουλές που παρέχουν στις δικές σας σχέσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι το σωστό  βιβλίο κι, ενδεχομένως, ένας επαγγελματίας σύμβουλος στο  BetterHelp.

Καθώς κάνετε την έρευνά σας, η διαδικτυακή θεραπεία, που είναι διαθέσιμη στο BetterHelp, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε και να διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματα σας και να εστιάσετε στους στόχους σε ό,τι αφορά στις σχέσεις σας.

«Ίσως πρέπει να μιλήσεις σε κάποιον» της Λόρι Γκότλιμπ.

Η Λόρι Γκότλιμπ είναι θεραπεύτρια που χρειαζόταν θεραπεία. Μετά έγραψε ένα βιβλίο γι’ αυτό. Αυτή η όμορφη, ωμή αφήγηση μίας γυναίκας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι δεν είμαστε τέλειοι, αλλά όλοι μας μπορούμε προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι. Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για άτομα που αγχώνονται για να ξεκινήσουν κάποια θεραπεία, αλλά θα ήθελαν να κατανοήσουν πώς μπορεί να τους βοηθήσει αυτό.

«Όταν η συγγνώμη δεν είναι αρκετή» από τον Γκάρι Τσάπμαν και την Τζένιφερ Τόμας

Αυτό το βιβλίο περιγράφει τη δυσκολία του να ζητάς συγγνώμη. Αυτό το βιβλίο βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει την αναγκαιότητα μιας ειλικρινούς συγγνώμης και πώς να την εκφράσει προωθώντας τη συγχώρεση και την ενδοσκόπηση.

Με αυτό, οι αναγνώστες του διαθέτουν καλύτερα «εργαλεία» για να προσπαθήσουν να επιδιορθώσουν οποιαδήποτε σχέση που έχει «ραγίσει».

«Μεγάλη μαγεία» από την Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ

Αν είστε δημιουργικός, καλλιτεχνικός τύπος, αυτό το βιβλίο είναι το κατάλληλο για εσάς. Η Gilbert, η συγγραφέας του Eat, Pray, Love, εξερευνά τη σχέση της με τα δικά της πάθη και ανησυχίες.

Η πρώτη σχέση που πρέπει να διορθώσεις είναι η σχέση με τον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, μπορεί να είναι απίστευτα δύσκολο να δείξεις αγάπη και συμπόνια στους άλλους.

Αυτό το βιβλίο μπορεί να σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τη δημιουργικότητά σας και να σας ενισχύσει με την απαραίτητη αυτοέκφραση για την οποία αγωνίζεστε.

«Η ευτυχία είναι δική σου επιλογή» από τον Τζον Λίλαντ

Αφού πέρασε άφθονο χρόνο με άτομα άνω των 85 ετών, ο Λίλαντ ανακάλυψε ότι ο καθένας έχει βρει μια αιώνια, ανέγγιχτη μορφή ευτυχίας. Τι συμβαίνει με το γήρας φέρνει στο προσκήνιο μια τέτοια διαφώτιση; Αυτό είναι που προσπαθεί να αποκαλύψει αυτό το βιβλίο.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια σχέση με τους ηλικιωμένους που βρίσκονται στη ζωή σας ή ελπίζετε να μάθετε από εκείνους που έχουν ζήσει πολύ περισσότερο από ότι εσείς, αυτό το βιβλίο είναι το κατάλληλο για εσάς.

«Ζευγάρωμα σε αιχμαλωσία» από την Έσθερ Περέλ

Αυτό το βιβλίο είναι ιδανικό για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη ρομαντική τους σχέση. Οι σχέσεις που οδηγούν σε διαμάχες μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε εξαιρετικά αβοήθητοι. Αυτό το βιβλίο εξηγεί την πολυπλοκότητα της έλξης και πώς μπορεί να επιβιώσει σε ένα σπίτι.

Με οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε τις φιλίες, τις οικογενειακές σας σχέσεις και τις ρομαντικές σας σχέσεις.