5 «Διαδικτυακά λάθη» που κάνουν οι μαμάδες

Σας αρέσει να ασχολείστε με τα social media, να μοιράζεστε φωτογραφίες και σκέψεις με τους διαδικτυακούς σας φίλους;

Τώρα που γίνατε μαμάδες θέλετε να κάνετε το ίδιο με τα παιδιά σας; Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Νέα Υόρκης θεωρεί πως αυτή η τάση δεν είναι απλά ενοχλητική αλλά μπορεί να θέσει τα παιδιά σας σε κίνδυνο επίσης.

Τι θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά σας; Το προφανές.Αν δημοσιοποιείτε τα πλήρη ονόματα των παιδιών σας, την διεύθυνσή σας και την ημερομηνία γεννησής τους γίνονται πιο εύκολος στόχος σε παιδόφιλους και απαγωγείς αλλά υπάρχει και κίνδυνος εξαπάτησης και παραποίησης προσωπικών στοιχείων.Το ίδιο ισχύει και για τα δικά σας προσωπικά στοιχεία επίσης.

Αν θέλετε να δημοσιεύετε φωτογραφίες των παιδιών σας τουλάχιστον μην κάνετε κάποια «διαδικτυακά λάθη» που κάνουν οι μαμάδες.

Μην γράφετε για παράδειγμα:»Χρόνια πολλά , Μαρία!»Μπορεί να μοιάζει αθώο αλλά είναι ένα ωραίο στοιχείο για αυτούς που μπορεί να σας παρακολουθούν και προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για εσάς.

Ακόμη μην χρησιμοποείτε το όνομα του παιδιού σας. Είναι δύσκολο να το αποφύγετε, το ξέρουμε αλλά το να χρησιμοποιήσετε το όνομα του παιδιού σας στο διαδίκτυο είναι σαν να εμπιστεύεστε το όνομά του σε πολλούς άγνωστους ανθρώπους στον δρόμο.Το επίθετό σας είναι λογικό να το γνωρίζει κάποιος αλλά τουλάχιστον μην χρησιμοποιείτε το μικρό του όνομα.

Μην έχετε όλες σας τις φωτογραφίες κοινές σε όλους.Πολλοί γονείς νομίζουν πως οι φωτογραφίες τους δεν είναι κοινές για όλο το διαδίκτυο. Συνήθως κάνουν λάθος, για αυτό κοιτάξτε τις ρυθμίσεις του προφίλ σας ξανά και ξανά.

Μην έχετε πάρα πολλούς διαδικτυακούς φίλους.Ακόμη και αν το προφίλ  σας είναι μόνο για τους φίλους σας , σκεφτείτε το  λίγο. Πόσο καλά γνωρίζετε αυτούς τους ανθρώπους; Αν απλά θέλετε να αυξήσετε τους φίλους σας τότε είναι σαν έχετε μοιραστεί τα πάντα με έναν άγνωστο.

Κρύψτε τις φωτογραφίες σας. Αν προσέξετε τις ρυθμίσεις του προφίλ σας υπάρχει μια ρύθμιση κλειδί που αποκρύπτει στοιχεία δικά σας και των παιδιών σας αλλά θολώνει  και τις  φωτογραφίες σε όσους θα προσπαθήσουν να κλέψουν και να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες σας.

Αφού μπορείτε να προστατέψετε το παιδί σας γιατί δεν το κάνετε;

πηγή : babyradio.gr– Γκαλίτσιου Μαριάννα