5 τρόποι για να κρατήσεις τον σκόρο έξω από τη ντουλάπα

Είναι γνωστό ότι ο σκόρος αγαπάει ιδιαίτερα τα ρούχα σου και κυρίως τα μάλλινα και τις κουβέρτες σου. Πως θα καταφέρεις να τον κρατήσεις έξω από τη ντουλάπα για να προστατέψεις το αγαπημένο σου πουλόβερ; Υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορείς να ακολουθήσεις για να σώσεις τα ρούχα σου.

1. Άφησε τα στον ήλιο
Ο σκόρος συνηθίζει να βρίσκει καταφύγιο σε σκοτεινά και υγρά μέρη. Πέρα από το να βγάλεις τα ρούχα σου στον ήλιο, καλό είναι να αερίσεις καλά τους αποθηκευτικούς χώρους. Για να εξαφανίσεις την υγρασία από την ντουλάπα μπορείς να στρώσεις μερικά φύλλα λαδόκολλας.
2. Τοποθέτησε φυσικά αρωματικά
Υπάρχουν πολλά αρωματικά βότανα τα οποία απωθούν το σκόρο. Φτιάξε ένα μείγμα από αποξηραμένο δεντρολίβανο, λεβάντα, μαύρο πιπέρι, μέντα και φλούδες κέδρου, γέμισε με αυτό μικρά σακουλάκια και φύλαξε τα μαζί με τα μάλλινα.
3. Μην αφήνεις τα ρούχα εκτεθειμένα
Όταν μαζεύεις τα πουλόβερ, ή τα χειμωνιάτικα γενικότερα, φρόντισε να τα αποθηκεύσεις τακτοποιημένα, όμορφα και καθαρά μέσα σε ειδικές θήκες ή σακούλες.
4. Καθάρισε την ντουλάπα
Ο ρόλος της καθαριότητας, είναι πολύ βασικός στην καταπολέμηση του σκόρου. Φρόντισε να έχεις πάντα καθαρές τις ντουλάπες και τα συρτάρια, ειδικά στις αλλαγές σεζόν.
5. Προσοχή στα βρώμικα ρούχα
Μην μαζεύεις ποτέ ρούχα που δεν έχουν πλυθεί, ή έστω αεριστεί πιο πριν.
πηγή : enallaxnews.gr