5 Συνήθειες που διαμορφώνουν μια ευτυχισμένη οικογένεια…

Είμαι πολύ τυχερή που βρίσκομαι σε μια μεγάλη  οικογένεια και με τους δυο γονείς μου.

Οι γονείς μου είναι μαζί και ευτυχισμένοι πάρα πολλά χρόνια και το ίδιο ισχύει και για τους γονείς των γονιών μου.Τους ρώτησα λοιπόν να μου πουν πως γίνεται να μείνει μια οικογένεια ευτυχισμένη και ενωμένη στο πέρασμα του χρόνου.

Μου είπαν πως μια ευτυχισμένη  οικογένεια  πρέπει να έχει τις παρακάτω συνήθειες:

Αρχικά πρέπει να μαθαίνουν πράγματα μαζί γιατί θα έρθουν πιο κοντά σαν οικογένεια.Ζωγραφίστε, διαβάστε, χορέψτε, μάθετε να ψαρεύετε και περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Γελάστε και διασκεδάστε. Η διασκέδαση έχει ανεκτίμητη αξία. Παίξτε μαζί, δείτε ταινίες, γελάστε και κάντε αστείες φάρσες. Υπάρχουν τόσες διασκεδαστικές δραστηριότητες αρκεί να θέλετε να περάσετε καλά.

Συζητήστε μεταξύ σας.Συζητήστε τις επιτυχίες σας, τα προβλήματά σας και τις ανησυχίες σας σαν οικογένεια. Μιλήστε για όλα στον/στην σύντροφό σας αλλά και στα παιδιά σας και ακολουθήστε πιστά αυτή την συνήθεια σαν κανόνα ζωής.

Ταξιδέψτε παρέα. Τα ταξίδια δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις σε μια οικογένεια και είναι κάτι που θα σας φέρει πιο κοντά. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε κάτι εξεζητημένο  και να φτάσετε ως στην άκρη του κόσμου αρκεί να αλλάξετε παραστάσεις και να βιώσετε καινούριες εμπειρίες.

Πείτε όμορφα πράγματα ο ένας στον άλλο. Κάθε μέλος μιας οικογένειας θέλει να ξέρει πόσο εκτιμά ο ένας τον άλλο και πόσο αγαπά ο ένας τον άλλο.Η αλληλοεκτίμηση είναι το βασικότερο  θεμέλιο σε μια οικογένεια. Δείξτε την ευγνωμοσύνη στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας και φυσικά μην  ξεχνάτε να λέτε πόσο αγαπάτε ο ένας τον άλλο κάθε μέρα οποιαδήποτε στιγμή.

πηγή : babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα