Ριζότο με λουκάνικα αγριογούρουνου

ΥΛΙΚΑ:

Μια συσκευασία λουκάνικα αγριογούρουνου (4 λουκάνικα),
3-4 κ. σ ελαιόλαδο,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη,
300 γρ. ρύζι Καρολίνα,
½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί ( Μαλαγουζιά),
1 λίτρο ζεστό ζωμό από κρέας ή ζωμό βοδινού,
παρμεζάνα,
ένα κομμάτι βούτυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ :
Αρχίζουμε με τα λουκάνικα του αγριογούρουνου. Αφαιρούμε το εξωτερικό περίβλημα με προσοχή και κόβουμε το κρέας από τα λουκάνικα σε μικρά κομματάκια. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα πλατύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τα κομματάκια από τα λουκάνικα να σοταριστούν. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, θέλουμε να διατηρηθούν ζουμερά.. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να γυαλίσει για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί . Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ζωμό (πρέπει να είναι ζεστός) Με μία κουτάλα προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το ζωμό και αφού αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά. Όταν ο ζωμός απορροφάται προσθέτουμε εκ νέου μια κουταλιά ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο την διαδικασία του ριζότου. Η διαδικασία διαρκεί 20 λεπτά περίπου λεπτά. Προς το τέλος δοκιμάζουμε αν το ρύζι έχει βράσει. και ρίχνουμε το σέλερι Το ρύζι θα πρέπει να είναι χυλωμένο αλλά να μην λιώνει να κρατάει λίγο Όταν το ρύζι είναι έτοιμο αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε στο ριζότο το βούτυρο και την παρμεζάνα . Ανακατεύουμε ώσπου το βούτυρο και η παρμεζάνα να αναμειχθούν καλά.
Καλή επιτυχία. Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).