Πανεύκολη στην δημιουργία της και μηδενικού κόστους γιορτινή κατασκευή για να την χρησιμοποιήσετε είτε ως κρεμαστό χριστουγεννιάτικο στολίδι είτε ως διακοσμητικό στοιχείο σε επιτραπέζιες συνθέσεις, στεφάνια κλπ. 

Το μόνο που θα χρειαστείτε ως βασικό υλικό λεπτά ξερά κλαδάκια από οποιοδήποτε είδος δέντρου και θερμοκολλητικό πιστόλι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, όπως γενικά το πιστόλι σε κατασκευές αυτού του τύπου θα σας διευκολύνει αφάνταστα κάνοντας τις κολλήσεις αμέσως και με απόλυτη σταθερότητα


Σχηματίστε αρχικά το βασικό σχήμα της χιονονιφάδας με 4 ίσα ξυλαράκια τοποθετημένα σε σχήμα σταυρού και άλλα τόσα, λίγο μικρότερα σε μήκος ανάμεσα τους, για να δείτε σε ποιο ακριβώς μήκος πρέπει να κοπούν όλα τα ξύλα έτσι ώστε όλα σας τα στολίδια να έχουν τελικά το ίδιο μέγεθος. 


Κάντε ακριβώς το ίδιο, τοποθετώντας στο κέντρο (ένωση) των ξύλων ένα κομματάκι τσόχα, σφουγγάρι  ή και χοντρό χαρτόνι κλπ. ώστε να διευκολυνθείτε πάνω σε αυτό  να ενώσετε-κολλήσετε το βασικό σχήμα με το θερμοκολλητικό πιστόλι. 

Κολλήστε δυο φυσικά ή τεχνητά κομματάκια πρασινάδας, δεξιά και αριστερά στο κέντρο της κατασκευής, 2-3 κουμπάκια, ένα φιογκάκι από σκοινί ή οποιοδήποτε άλλο στολίδι σας αρέσει. 
Μπορείτε να προσθέσετε ακόμη λίγη πρασινάδα στην οποία θα δώσετε και χιονισμένη όψη απλώνοντας 1-2 πινελιές ατλακόλ για να κολλήσετε συνθετικό χιόνι ή χοντρό αλάτι.


Κόψτε πολύ μικρά κομματάκια ξύλου και κολλήστε λοξά από δύο, δεξιά και αριστερά λίγο πριν το τελείωμα, κάθε μεγαλύτερου ξύλου της χιονονιφάδας και από ένα οριζόντια σε κάθε μικρότερο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί το αστεροειδές σχήμα της.  

Αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε ως κρεμαστά στολίδια δέστε στο πάνω μέρος ή και στην πίσω όψη του κέντρου της κατασκευής ένα σκοινάκι-θηλιά


Είναι μια ιδιαίτερα οικονομική αλλά πολύ όμορφη κατασκευή κατάλληλη τόσο για στολίδι δέντρου όσο και για χρήση σε κάθε μορφής χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, στεφάνια, για χρήση σε γιορτινό αμπαλάζ πακέτων κλπ. 

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
littlethingsbringsmiles.com


πηγή : soulouposeto.gr