TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μαρμελάδα κάστανο

Νοέ 2, 2015
in Μαγειρική
Μαρμελάδα κάστανο
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

1 κιλό κάστανα

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

Νερό

Ζάχαρη (παρακάτω καθορίζεται η αναλογία)

½ κούπα κονιάκ ή λικέρ με βάση το κονιάκ

2-3 σωληνάκια βανίλιες ή αντίστοιχη υγρή βανίλια

Χυμό ενός λεμονιού ή μια κουταλιά γλυκόζη

Εκτέλεση : 

Καθαρίζουμε τα κάστανα ως εξής: Κάνουμε ένα σταυρό στην βάση τους ή την αφαιρούμε εντελώς με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό (υπολογίζουμε να τα καλύπτει)  με ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι  και το βράζουμε.Προσθέτουμε τα κάστανα αφού τα πλύνομε καλά, και μετράμε 10 λεπτά από τη στιγμή που θα ξαναξεκινήσει ο βρασμός.  Αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να μπορούμε να πιάνουμε τα κάστανα.  Δεν πρέπει να κρυώσουν εντελώς γιατί δεν θα καθαρίζονται. Με ένα μαχαιράκι τα χαράζουμε και αφαιρούμε το εξωτερικό και το εσωτερικό φλούδι.Δεν μας πειράζει ειδικά στη μαρμελάδα να μείνουν ολόκληρα.Όταν τελειώσουμε  τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό όσο να τα καλύπτει (δεν έχει μεγάλη σημασία λίγο πάνω λίγο κάτω σαν ποσότητα). Ξαναβράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν εντελώς και να λιώνουν  όταν τα πιέζουμε με  το πιρούνι (τα λιώνουμε κιόλας ανακατεύοντάς τα πότε πότε). Παίρνει 20-30 λεπτά αυτή η διαδικασία. Προσέχουμε να μη πιάσουν. Αν μας αρέσει να τα βρίσκουμε στη μαρμελάδα μας μετράμε σ’ αυτή τη φάση τον πολτό.Αν θέλουμε λεία τη μαρμελάδα τα αλέθουμε με ραβδομπλέντερ ή στο multi και μετράμε τον πολτό  Η συνταγή λέει όσος πολτός τόση ζάχαρη σε όγκο, αλλά εγώ το έχω κατεβάσει σε 4:3 και είναι αρκετά γλυκιά η μαρμελάδα μου. Δηλαδή για κάθε κούπα πολτό, ¾  κούπας ζάχαρη (ή για κάθε 4 κούπες πολτό 3 κούπες ζάχαρη).Βάζουμε τον πολτό , τη ζάχαρη και τις βανίλιες στην κατσαρόλα και ½ -1 κούπα νερό ανάλογα με το πόσο υδαρής ήταν ο πολτός μας (πάλι δεν έχει σημασία μόνο που ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα να δέσει αν  πέσει λίγο παραπάνω). Βράζουμε τη μαρμελάδα στην αρχή σε δυνατή φωτιά και αργότερα τη χαμηλώνουμε ώστε να βράζει χωρίς να τινάζεται ο καυτός πολτός) και βγάζουμε τον αφρό που σχηματίζεται. Την δοκιμάζουμε και όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε τη γλυκόζη ή το λεμόνι και το ποτό και ολοκληρώνουμε το δέσιμό της. Δοκιμάζουμε αν έχει δέσει ή αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής πρέπει να δείχνει 105 ως 107 βαθμούς. Αυτό μπορεί να γίνει και σε δεύτερη φάση. Δηλαδή να την αφήσουμε να κρυώσει και να κάνουμε τις προσθήκες αυτές  και το τελικό δέσιμο την επόμενη μέρα. Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα ή σε μπολ αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουμε σύντομα σε γλυκά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αναστασία Σιώπη (την είχε δεί εδώ : cretagastronomy.gr).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Ο Κώστας Σκρέκας στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων στο Μαυρέλι

Ο Κώστας Σκρέκας στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων στο Μαυρέλι

Με μποφόρ και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ο καιρός της Δευτέρας

Με μποφόρ και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ο καιρός της Δευτέρας

Σαν σήμερα το 1911 γεννήθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Οδυσσέας Ελύτης

Σαν σήμερα το 1911 γεννήθηκε ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Οδυσσέας Ελύτης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd