TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Μαρμελάδα σύκο

Οκτ 29, 2015
in Μαγειρική
Μαρμελάδα σύκο
Share on FacebookShare on Twitter

Φανταστική μαρμελάδα με ώριμα σύκα. Σύκο …το πιο ωραίο επιδόρπιο.  Κάθε χρόνο φτιάχνω μαρμελάδα σύκο και την χρησιμοποιώ ποικιλοτρόπως .

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΥΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ:

Επειδή τα σύκα είναι ένα πολύ γλυκό φρούτο η ζάχαρη που χρησιμοποιούμε είναι πιο λίγη απ’ ότι σε άλλες μαρμελάδες.. Για ένα κιλό σύκα θα χρησιμοποιήσουμε ½ κιλό ζάχαρη..

Για άρωμα; Κανέλα και καρφάκια γαρίφαλα. Εγώ βάζω και 3 νεκταρίνια ψιλοκομμένα, ακόμη 1 σφηνάκι κονιάκ , και το χυμό ενός πορτοκαλιού , και για το τέλος 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Διαλέγουμε ώριμα σύκα αλλά να είναι γερά . . Τα πλένουμε πολύ καλά και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το κοτσανάκι και τα ξεφλουδίζουμε, όσα μπορούμε. Αν μείνει και κανένα μικρό φλούδι που είναι μαλακό δεν πειράζει. Τα κόβουμε σε 4-5 κομμάτια , τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (να μην είναι μικρή) απλώνουμε επάνω τους τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μείνουν 1-2 ώρες να. κατεβάσουν τα υγρά τους

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα σύκα και τη ζάχαρη τα νεκταρίνια, ρίχνουμε το χυμό του πορτοκαλιού, την κανέλα, τα γαρίφαλα , ένα σφηνάκι κονιάκ και 2 φλιτζανάκια του καφέ νερό και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα . Χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά (από το 9 στο 7). Εάν βγάζει αφρό ξαφρίζουμε. Προσέχουμε και ανακατεύουμε συχνά. Κόβουμε με την κουτάλα τα τυχόν μεγάλα κομμάτια σε μικρά. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει. Περίπου 45- 50 λεπτά. Λίγο πριν την κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει μια δυο βράσεις κατεβάζουμε την μαρμελάδα μας..

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μarianna karas (τις συνταγές της μπορείτε να βρίσκεται και στο Mariannas γεύσεις)

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Σχολική γιορτή χωρίς χώρο και κοινό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων-Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων που απαιτούν την κατασκευή αίθουσας

Σχολική γιορτή χωρίς χώρο και κοινό στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων-Διαμαρτυρία γονέων και κηδεμόνων που απαιτούν την κατασκευή αίθουσας

Έφυγε από τη ζωή γνωστός έμπορος αυτοκινήτων

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Στεφ. Παπαευθυμίου

Πράσινη… παρέμβαση στις Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας

Πράσινη... παρέμβαση στις Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd