TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

4 τρόποι για να επιλέξεις σωστά το ελαιόλαδο που θα αγοράσεις

Ιαν 11, 2020
in Tips
4 τρόποι για να επιλέξεις σωστά το ελαιόλαδο που θα αγοράσεις
Share on FacebookShare on Twitter

Τέσσερις τρόποι για να επιλέξεις σωστά το ελαιόλαδο που θα αγοράσεις.

Πατούλια Κατερίνα

Το νέο ελαιόλαδο είναι εδώ και να τι πρέπει να προσέξεις

Η φετινή σοδειά λαδιού είναι ήδη στα ράφια του σούπερ μάρκετ κι αν ετοιμάζεσαι να κάνεις την αγορά ελαιόλαδου, πρόσεξε μερικά tips για να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Πάντα αγόρασε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, όπως κι αν θα το χρησιμοποιήσεις.

Οι ειδικοί στο λάδι επιμένουν πως είτε το καταναλώσεις ωμό, είτε μαγειρεμένο, το λάδι πρέπει να είναι εξαιρετικά παρθένο, μιας και δεν έχει κανένα πρόσθετο και έχει την ατόφια γεύση ελιάς.

Για να πάρει την πιστοποίηση του έξτρα παρθένου, το λάδι περνά από δύο διαφορετικά τεστ οξύτητας ενώ το ελαϊκό οξύ πρέπει να είναι μικρότερο από 0,8 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια ελαίου για να θεωρείται εξαιρετικά παρθένο.

Το λάδι υποβάλλεται επίσης σε αισθητήρια δοκιμή, όπου επαγγελματίες δοκιμαστές γεύσης αναζητούν πιθανά ελαττώματα και επιλέγουν εκείνο με την πιο ξεχωριστή γεύση.

Το έξτρα παρθένο είναι πιο ακριβό από τους υπόλοιπους τύπους λαδιού όπως το παρθένο ή το ελαφρί ή το απλό ελαιόλαδο αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι πιθανότατα νοθευμένα, με χειρότερη γεύση και μπορεί να κρύβουν μέσα του λάδι διαφορετικής σοδιάς.

Αν πάλι θέλεις ένα λάδι μόνο για τηγάνισμα, το παρθένο είναι καλή εναλλακτική

Επίλεξε ελαιόλαδο σε παχύ γυάλινο σκούρο μπουκάλι ή σε τενεκέ.

Το φως και η θερμοκρασία μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του ελαιόλαδου, οπότε η λύση του πλαστικού δοχείου πρέπει να είναι η έσχατη.

Διάβασε προσεκτικά την ετικέτα:

Εκεί, πέρα από την ποιότητα, θα πρέπει να δεις και την σοδιά παραγωγής και όσο πιο πρόσφατη είναι, τόσο το καλύτερο. Τα πιο παλιά λάδια, αρχίζουν να χάνουν τα οφέλη τους αλλά και την γεύση τους.

Πρόσεξε την προέλευση του ελαιόλαδου:

Αν δεις πολλές διαφορετικές χώρες ή μέρη προέλευσης, είναι κόκκινο πανί  μιας και σημαίνει πως το λάδι είναι μείξη πολλών. Στην ετικέτα, καλό θα ήταν να υπάρχει και ο παραγωγός ενώ αν αναζητάς και βιολογικό ελαιόλαδο, πρέπει να υπάρχει η πιστοποίηση.

Διάβασε τα συστατικά:

Πρέπει να διασφαλίσεις πως μιλάμε για 100% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κι όχι απλά έξτρα παρθένο, μιας και μπορεί ένα μέρος του να έχει αναμειχθεί και με άλλες ποιότητες.

Πρόσεξε τον τρόπο αποθήκευσης στο σπίτι:

Όπως σου είπαμε το ελαιόλαδο είναι ευαίσθητο στο φως και την ζέστη. Φύλαξέ το σε γυάλινο δοχείο ή τενεκέ, σε σκιερό ντουλάπι και όχι στην κουζίνα. Άπαξ και ανοίξεις το δοχείο, μπορεί να διαρκέσει τέσσερις με έξι μήνες.

 πηγή :https://www.queen.gr/spiti/exypnes-lyseis/story/191038/tesseris-tropoi-gia-na-epilexeis-sosta-to-elaiolado-poy-tha-agoraseis

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Οι «αθώες» τροφές που αυξάνουν τους δείκτες φλεγμονής

Οι «αθώες» τροφές που αυξάνουν τους δείκτες φλεγμονής

Έτσι θα προστατεύσεις τις μπούκλες σου για να μη φριζάρουν ποτέ ξανά

Έτσι θα προστατεύσεις τις μπούκλες σου για να μη φριζάρουν ποτέ ξανά

Συλλυπητήριο για τον Μιχάλη Παπαδάκη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd