4 tips για να κρατήσετε «ζωντανό» το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αν φέτος αποφασίσατε να στολίσετε φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο και όχι τεχνητό, θα πρέπει να έχετε υπ΄όψιν σας ορισμένα πράγματα.

Όπως για παράδειγμα,  ότι το φυσικό δένδρο αναπόφευκτα θα μαδήσει γεμίζοντας με βελόνες το χώρο γύρω του. Προκειμένου να περιορίσετε όσο το δυνατόν το μάδημα των βελόνων πρέπει να το τοποθετήσετε σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού,  μακριά από θερμαντικά σώματα και από διαδρόμους.

Για να το διατηρήσετε φρέσκο στις γιορτές φροντίστε επίσης για τα εξής:

1. Επιλέξτε να αγοράσετε ένα δένδρο που έχει κοπεί σχετικά πρόσφατα και όχι εβδομάδες πριν.
2. Διαλέξτε την κατάλληλη βάση. Παρότι τα δένδρα πωλούνται έτοιμα με τη βάση, επιλέξτε ένα που δεν έχει και ζητήστε από τον πωλητή να την τοποθετήσει  εκείνη την ώρα.
3. Διατηρήστε το σε δροσερό περιβάλλον. Όχι κοντά σε τζάκι, σόμπα ή σε καλοριφέρ.
4. Μπορείτε το δένδρο αντί για βάση να το βάλετε σε μία γλάστρα με χώμα. Ετσι θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και θα μπορέσετε να το μεταφυτεύσετε μετά το τέλος των γιορτών.

Αξίζει να σημειωθεό ότι τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι καλλιεργημένα σε ιδιόκτητες εκτάσεις με αποκλειστικό σκοπό να διατεθούν για χριστουγεννιάτικους στολισμούς και σε καμιά περίπτωση δεν είναι κομμένα από φυσικά δάση.

Πηγή: http://www.mothersblog.gr/free-tags/itemlist/tag/%CE%A7%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%93%CE%95%CE%9D%CE%9D%CE%91%202015#ixzz3tZIiearw