4 χρόνια προσφοράς, 34 αναπηρικά αμαξίδια, δεκάδες τόνοι καπάκια, αμέτρητα χαμόγελα κι ΑΡΩΓΗ…

> «Η προσπάθεια συνεχίζεται ακόμη πιο δυνατά» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΡΩΓΗ» Ελένη Καϊμά

>Συγκεντρώνουμε καπάκια για να αποκτήσει ένας ακόμη συνάνθρωπός μας αναπηρικό αμαξίδιο

Έχουν περάσει συνολικά 4 χρόνια από τον Μάιο του 2015 όταν έγινε η πρώτη προσπάθεια συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών από το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΑΡΩΓΗ» με στόχο την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου για έναν συνάνθρωπο που το χρειαζόταν. Τότε φάνταζε σαν κάτι απραγματοποίητο. Όμως η επιμονή των ανθρώπων της ΑΡΩΓΗΣ και η  μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου από όλη την Ελλάδα συντέλεσαν ώστε να ξεκινήσει από τα Τρίκαλα ένα… κίνημα με σύνθημα «Συγκεντρώνω καπάκια, χαρίζω ελπίδα». Έκτοτε έχει γίνει συνήθεια για τους περισσότερους Τρικαλινούς η συγκέντρωση καπακιών με στόχο την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Της Βιβής Μαργαρίτη

4 χρόνια, 34 αναπηρικά αμαξίδια (6 ηλεκτροκίνητα), ορθοστάτες, γερανοί, δεκάδες τόνοι καπάκια, ανθρωπιά και συμπαράσταση, αμέτρητα χαμόγελα κι ελπίδα… Μέσα σε μία πρόταση συνοψίζονται όλα όσα συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα με αφορμή το κάλεσμα της ΑΡΩΓΗΣ, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, που μπορεί να έχει έδρα τα Τρίκαλα, όμως κατάφερε να ενώσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα σε μία κοινή προσπάθεια. Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί κι αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη κι επιχειρήσεις επιδίδονται με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα.

Με αμείωτο ρυθμό και στήριξη

«Τέσσερα χρόνια μετά ο Σύλλογος συνεχίζει να μαζεύει καπάκια και μπουκάλια με σκοπό να φτιάξουμε μια πόλη προσβάσιμη και να χαρίσουμε χαμόγελα σε μικρά και μεγάλα παιδιά» αναφέρει σχετικά η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Καϊμά η οποία απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φορείς αλλά και τους πολίτες που στέκονται συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια.

«Προσφέρουμε βοήθεια όπου χρειάζεται» μας εξηγεί η κ. Καϊμά. Η ίδια, άνθρωπος με αναπηρία, δίνει δύναμη με τη δύναμη της ψυχής της κι έχει καταφέρει με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου να προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Αιτήματα για βοήθεια

Αιτήματα για βοήθεια έρχονται κι εκτός Τρικάλων. Η Αρωγή συνεργάζεται με συλλόγους κι ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, αξιολογεί τα αιτήματα, δρομολογεί τη διαδικασία και προσφέρει ό,τι περισσότερο μπορεί.

«Όποιος χρειάζεται βοήθεια και μπορούμε να βοηθήσουμε με τη βοήθεια του κόσμου που μας προσφέρει τα καπάκια και τα πλαστικά μπουκάλια, με χαρά θα το κάνουμε. Μπορούν να απευθύνονται σε μας» λέει η κ. Καϊμά.

Το κίνητρο

Η Κωνσταντίνα, ο Βασίλης, , η Ειρήνη, η Πολυτίμη, ο Εφραίμ… και πολλοί άλλοι, παιδιά και νέοι άνθρωποι, υπήρξαν το κίνητρο για να οργανωθεί ένα «κίνημα» από τα Τρίκαλα που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει, και να προσφέρει χαμόγελα κι ελπίδα σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη. Ένα κάλεσμα μέσω του διαδικτύου ήταν αρκετό και οι ομάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πήραν φωτιά». Ένας ολόκληρος μηχανισμός με επίκεντρο την αγάπη προς το συνάνθρωπο κινητοποιήθηκε έχοντας ένα και μοναδικό στόχο: τη συγκέντρωση καπακιών και μπουκαλιών τα οποία «εξαργυρώνονται» σε αναπηρικά αμαξίδια, αλλά και νάρθηκες κι ορθοστάτες κι άλλο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για να διευκολύνει τη ζωή ανθρώπων με αναπηρία…

Από όλη την Ελλάδα

Η συλλογή των μικρών πλαστικών πωμάτων από τα εμφιαλωμένα νερά, αλλά κι αναψυκτικά, απορρυπαντικά, κ.α. τείνει να γίνει μανία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μικροί και μεγάλοι δείχνουν την ευαισθησία τους και την προθυμία τους να βοηθήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ο τρόπος είναι πρωτότυπος και η ανταπόκριση τεράστια. Στόχος όλων να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα καπάκια και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί, συγκεντρώνουν μπουκάλια και καπάκια και τα στέλνουν στην Αρωγή στα Τρίκαλα. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε πανελλαδικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τη συλλογή καπακιών και μπουκαλιών και η προσφορά του έχει ξεφύγει πλέον, από τα γεωγραφικά όρια της έδρας του.

Στο πλαίσιο αυτό η βοήθεια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που μεταφέρει αφιλοκερδώς τα καπάκια είναι σημαντική.


Η νέα καμπάνια

Το κοινωνικό πρόσωπο, την στήριξη και την αλληλεγγύη, δείχνει για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Η Αρωγή». Η πρόεδρος Ελένη Καϊμά και η διοίκηση του Συλλόγου αποφάσισαν να ξεκινήσουν εκστρατεία συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών με σκοπό την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου που θα παραχωρηθεί σε μια γυναίκα τη, Βούλα Καλαμπούκα, από την Φαρκαδόνα, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της αγοράς.

Ο Σύλλογος καλεί όλους μας, να ευαισθητοποιηθούμε για άλλη μία φορά και να δείξουμε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας  σε έναν συνάνθρωπό μας.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, μπορούμε να ελπίζουμε και να καταφέρουμε πολλά.

Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε χαρά και ελπίδα σ’ όσους την χρειάζονται.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6985999489 & 6974344953

Διεύθυνση: Στρατηγού Σαράφη 44, Τρίκαλα.

Email: Meil.arogi.amea@gmail.com


 

Δημοσιευμένο στην εφημερίδα ΕΡΕΥΝΑ