Ναυπηγεία Ελευσίνας: Εγκλωβισμένα για δεύτερο 24ωρο από εργαζομένους τα μέλη της διοίκησης

Στα γραφεία των Ναυπηγείων της Ελευσίνας παραμένουν για δεύτερη ημέρα τα μέλη της διοίκησης της εταιρείας, αφού οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, που απαιτούν ταδεδουλευμένα των τελευταίων 15 μηνών, εξακολουθούν να κρατούν κλειστές τις πύλες τις εισόδου-εξόδου.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν στο σημείο όλη τη νύχτα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα αποχωρήσουν εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημά τους. Δεν επέτρεψαν, φυσικά, σε κανένα από τα μέλη της διοίκησης να αποχωρήσουν.

Αυτή την ώρα πάντως, αντιπροσωπεία των εργαζομένων μεταβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα έχουν συνάντηση με στελέχη του υπουργείου, μετά από αίτημα και πρόσκληση των δεύτερων.

 Στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας μετέβη σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με το βουλευτή Αττικής του Κόμματος, Γιάννη Γκιόκα.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο πλευρό των εργαζομένων

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων και στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ.
Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

“Θέλουμε με την παρουσία μας εδώ να δείξουμε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να πιέσουμε – και μέσα και έξω από τη Βουλή – για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου. Για μια ακόμη φορά εξελίσσεται από τη μεριά της κυβέρνησης, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του εργοδότη του ναυπηγείου, ένα παιχνίδι με θύματα πάλι τους εργαζόμενους. Είναι αδιάφορο για τους εργαζόμενους τι παιχνίδια παίζονται, τι παζάρια υπάρχουν, τι διαπραγματεύονται και ποιοι. Το σημαντικό είναι να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τόσους μήνες. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μας το σημαντικό, εκεί πρέπει να κατευθύνεται η διεκδίκηση, η πίεση και των εργαζομένων”.

Αποκλεισμός από το πρωί της Δευτέρας

Ο αποκλεισμός των πυλών εισόδου στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι έκλεισαν τις πόρτες, την ώρα που στα γραφεία της εταιρείας συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο, εγκλωβίζοντας τους μετόχους και τον πρόεδρο της εταιρείας.
Παρά τις διαπραγματεύσεις, αφού η διοίκηση ζήτησε να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από τις πύλες για να έχουν συνάντηση με αντιπροσωπεία τους, οι υπάλληλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον εγκλωβισμό.

Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεντάγωνο, ζητώντας να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα με τα δεδουλευμένα τους.