310 πουλιά, 74 ράτσες και 33 εκτροφείς συμμετείχαν στην 4η Έκθεση Καναρινιών– Διαγωνισμό τοπικής εμβέλειας

310 πουλιά, 74 ράτσες, 33 εκτροφείς, για 7 ολόκληρες μέρες πρόσφεραν χρώματα και μελωδίες στα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 4ης Έκθεσης – Διαγωνισμό τοπικής εμβέλειας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καναρινιών Αγριοπουλιών Θεσσαλίας (ΣΚΑΘ).Η έκθεση διήρκησε για μία εβδομάδα και πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη Θόδωρου Μάρκελλου. Δεκάδες ήταν οι Τρικαλινοί οι οποίοι  έσπευσαν να δουν από κοντά σπάνια είδη πουλιών με απίστευτους χρωματισμούς και μελωδίες.

Η έκθεση έκλεισε με τη διεξαγωγή διαγωνισμού και την απονομή βραβείων στους διακριθέντες.

Σκοπός

Σκοπός της έκθεσης ήταν να βοηθήσει στην επικοινωνία όλων των ενδιαφερόμενων με τα θέματα του συγκεκριμένου χόμπι, να διαδοθεί στους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων η γνώση των πουλιών και η ενημέρωση – συμμόρφωση του, ειδικά με τα απειλούμενα είδη, να βελτιωθεί η ποιότητα των πτηνών που φιλοξενούνται σε κλειστού τύπου εκτροφή μέσω κρίσης από πιστοποιημένους κριτές.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η όλη διοργάνωση είχε και φιλανθρωπικό σκοπό αφού έσοδα από την πώληση των ημερολογίων που διατέθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Σχετικά με τον Σ.Κ.Α.Θ.

Το 2014 περίπου 20 άτομα με μια κοινή «τρέλα» συναντήθηκαν και δημιούργησαν ένα σύλλογο. Τον ονόμασαν Σύλλογο Καναρινιών και Αγριοπουλιών Θεσσαλίας με στόχο να  γνωριστούν μεταξύ τους να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις και να μπορούν να δώσουν καλύτερες συνθήκες στα πτηνά συντροφιάς που μας κάνουν παρέα.  Έκτοτε η παρέα μεγάλωσε και είναι τα μέλη της που διοργάνωσαν την 4η Έκθεσης – Διαγωνισμό τοπικής εμβέλειας στα Τρίκαλα.