300 μαθητές και 25 σχολεία θα συμμετάσχουν στους Πανθεσσαλικούς και τοπικούς αγώνες σκακιού στις 3 και 4 Μαρτίου στα Τρίκαλα

Σε 300 περίπου ανέρχονται οι μαθητές των σχολείων οι οποίοι θα συμμετάσχουν στους Πανθεσσαλικούς και τοπικούς αγώνες σκακιού που θα διεξαχθούν στις 3 και 4 Μαρτίου στα Τρίκαλα.Το ομαδικό πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών Θεσσαλίας διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά η Σκακιστική Κίνηση Τρικάλων σε συνεργασία με την Τ.Ε.Σ.Σ.Θ., με τη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.), στον χώρο του 2ου Γ.Ε.Λ. Τρικάλων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος ο σύλλογος διοργανώνει τους Περιφερειακούς Μαθητικούς αγώνες Θεσσαλίας , Ατομικούς και Ομαδικούς, με συμμετοχή σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικά- Γυμνάσια- Λύκεια) .

Οι αγώνες έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελούν την προκριματική φάση για τα τελικά των Πανελληνίων Μαθητικών Αγώνων , που θα διεξαχθούν στην Αττική τον Απρίλιο. Σε αυτούς αναμένεται  να λάβουν μέρος περί τους 300 μαθητές-τριες για το Ατομικό και πάνω από 25 σχολεία για το Ομαδικό Πρωτάθλημα.

Ομαδικό κι Ατομικό Πρωτάθλημα

Το Ομαδικό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου σε 5 γύρους, με ώρα έναρξης του 1ου γύρου στις 15.00, και τις ομάδες να αποτελούνται από 4 μαθητές (εκ των οποίων οπωσδήποτε 1 μαθήτρια).

Το Ατομικό Πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου σε 5-7 γύρους, ανάλογα με τις συμμετοχές, με έναρξη του 1ου γύρου στις 11.00  και με τους μαθητές να αγωνίζονται ανά τάξη.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για τις λεπτομέρειες των αγώνων και τις δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στις σχετικές προκηρύξεις που έχουν αναρτηθεί στο www.skakitrikalon.blogspot.com καθώς και στις διευθύνσεις των σχολείων όπου έχουν αποσταλεί, δηλώνοντας τα ονόματα τους στους αρμόδιους. Όλα τα σχολεία που θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην ΣΚΑ.ΚΙ.Τρικάλων  ή στη Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. με e-mail στο xrimatoz@otenet.gr  ή info@tessth.gr        έως 02/3/2018. Το έντυπο για τη δήλωση συμμετοχής θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΤΕΣΣΘ στη διεύθυνση http://tessth.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον          κ. Τοζάρο Χρήστο, στα τηλέφωνα 6980397777.

Οι επιβεβαιώσεις συμμετοχών και οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 03/3/2018.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Επιβεβαιώσεις συμμετοχών από 14:00 έως 14:40 και ώρα έναρξης 15:00.

1ος Γύρος 15:00, 2ος Γύρος 15:45, 3ος Γύρος 16:30, 4ος Γύρος 17:15, 5ος Γύρος 18:00.

Στήριξη

Η ΣΚΑ.ΚΙ. θα στηρίξει τους αγώνες με όλο το έμψυχο δυναμικό της, εθελοντικά ,σε οργανωτικό και διαιτητικό επίπεδο, καθώς και σε υλικό, εξασφαλίζοντας χρονόμετρα, σκακιέρες και θα προσπαθήσει να τους δώσει το χαρακτήρα μιας σκακιστικής γιορτής. Σε αυτή τη γιορτή, όλα τα παιδιά να χαρούν το όμορφο αυτό παιχνίδι και να απολαύσουν τις παρτίδες τους , ανεξάρτητα με τα αποτελέσματα. Παίζοντας σκάκι όλοι κερδίζουν.

Απονομές

Θα απονεμηθούν κύπελλα στις τρεις πρώτες ομάδες (Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων), και μετάλλια στους παίκτες κάθε ομάδας (από τις τρεις πρώτες νικήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων).