3 Τρόποι για να βάψεις τα μπλουζάκια σου

Έχεις βαρεθεί να φοράς τις ίδιες μπλούζες όλο το καλοκαίρι, αλλά είναι ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση για να τις πετάξεις; Υπάρχει τρόπος για να δώσεις και πάλι ζωή στα παλιά σου ρούχα και να δείχνουν άκρως εντυπωσιακά. Η λύση είναι να βάψεις τα μπλουζάκια σου!

Σίγουρα γνωρίζεις ότι υπάρχουν ειδικές βαφές για υφάσματα, με τις οποίες εκτός του ότι μπορείς να αλλάξεις το χρώμα από τα t-shirts, τα παντελόνια και τα φορέματα σου, μπορείς να δημιουργήσεις και πολύ όμορφα prints εύκολα και γρήγορα.

Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες από τις DIY προτάσεις που ακολουθούν!

Πως να βάψεις τα μπλουζάκια σου για να δείχνουν εντυπωσιακά!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να βάψεις τα ρούχα σου είναι τα εξής:

1ος Τρόπος

Πριν ξεκινήσεις την όλη διαδικασία θα πρέπει να βάλεις την μπλούζα σου να μουλιάσει σε ένα μπολ με σόδα για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις στίψεις λίγο το ύφασμα θα πρέπει να διπλώσεις την μπλούζα στη μέση και να κάνεις μία διαγώνια γραμμή με το στυλό επάνω στο ύφασμα.

Έπειτα, θα πρέπει να αρχίσεις να σουρώνεις το ύφασμα ακολουθώντας την διαγώνιο γραμμή, μέχρι να φτάσεις στην άλλη άκρη και να δέσεις το ύφασμα με μία κλωστή για να το κρατήσεις διπλωμένο.

Τέλος, κάλυψε την επιφάνεια σου για να μην λερώσει από το χρώμα και ξεκίνα να ρίχνεις χρώμα επάνω στο t-shirt σου. Μόλις τελειώσεις με τους συνδυασμούς των χρωμάτων, θα πρέπει να το αφήσεις να ποτίσει για περίπου 6 ώρες μέχρι να κόψεις την κλωστή και έπειτα να το ξεπλύνεις.

2ος Τρόπος

Και στις τρεις μεθόδους είναι απαραίτητο να μουλιάσεις τις μπλούζες σου σε σόδα.

Το βασικό όπως ίσως κατάλαβες είναι το να διπλώσεις τα t-shirts με τον κατάλληλο τρόπο. Εδώ τώρα τα πρέπει να σπρώξεις το ύφασμα και από τις δύο πλευρές για να συγκεντρωθεί στο κέντρο. Στην συνέχεια, θα πρέπει να πάρεις δύο χάρτινα ρολά από το χαρτί υγείας και αφού τα ενώσεις με ταινία να τυλίξεις επάνω τους την μπλούζα σου.

Θα χρειαστείς ένα λαστιχάκι για να το σταθεροποιήσεις επάνω στο ρολό και κλωστή για να το δέσεις και να δημιουργηθούν τα νερά στο ύφασμα.

Το τελευταίο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις τα χρώματα που θέλεις και από τις δύο πλευρές του ρολού και να κόψεις την κλωστή μετά από 6 ώρες.

3ος Τρόπος

Ο τελευταίος τρόπος είναι ίσως και ο πιο περίπλοκος όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να δέσεις το ύφασμα, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Αρχικά θα πρέπει να διπλώσεις την μπλούζα σου στα τρία και στην συνέχεια να πάρεις το στυλό σου και να κάνεις μία ζιγκ ζαγκ γραμμή σε όλο το μήκος της μπλούζας.

Αυτό είναι το πιο κρίσιμο σημείο, καθώς πρέπει να πάρεις αρκετά λαστιχάκια και να πιάσεις το ύφασμα ακολουθώντας την γραμμή που έκανες.

Τι έμεινε τώρα; Μόνο να προσθέσεις την βαφή και στις δύο πλευρές και να περιμένεις μέχρι να ποτίσει για να βγάλεις τα λαστιχάκια και να πλύνεις το μπλουζάκι σου!

πηγή :https://exypnes-idees.gr/tropi-gia-na-vapsis-ta-blouzakia-sou/