3 μέρη στην Ελλάδα για να βελτιώσετε την ψυχική υγεία και τις σχέσεις σας

Τα ταξίδια μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την ψυχική σας υγεία και τις σχέσεις σας. Μπορούν να διευρύνουν τους  ορίζοντές σας και να σας προσφέρουν νέες προοπτικές, αλλά και παράλληλα μία νέα οπτική της ιστορίας. Το να γίνετε πολίτες του κόσμου σημαίνει να έχετε περισσότερη ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους και τον κόσμο γύρω σας, ενθαρρύνοντας έτσι μια ευαισθησία για την ψυχική σας υγεία και τις σχέσεις σας.

Εάν θέλετε να ταξιδεύετε  πιο συχνά, αλλά ανησυχείτε που αφήνετε πίσω το σπίτι ή τις σχέσεις σας, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία σύμβουλο στο  BetterHelp. Το BetterHelp προσφέρει μια πλειάδα διαδικτυακών υπηρεσιών θεραπείας που θα σας βοηθήσουν να αγκαλιάσετε την καλύτερη έκδοση του εαυτού σας.

Ίσως αναρωτηθείτε “Γιατί στην Ελλάδα;”. Η Ελλάδα είναι γεμάτη ιστορία, τέχνη και τοπία που θα σας κόψουν την ανάσα. Η επίσκεψη σε ένα μέρος τόσο διαφορετικό από το δικό σας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας και το περιβάλλον σας.

Αθήνα

Αθήνα

Ο πιο γνωστός προορισμός στην Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα, η Αθήνα. Αυτός ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι αγαπημένος για πολλούς λόγους.

Είναι η… εστία της Ακρόπολης και το ιδανικό μέρος για να ζήσετε τα όνειρα της ελληνικής μυθολογίας. Αυτή η εμβληματική πόλη έχει αιώνες ιστορίας που σας περιμένουν να τους εξερευνήσετε.

Η Αθήνα αποτελεί επίσης κόμβο ταξίδια προς πολλά ελληνικά νησιά. Αφού περάσετε λίγες μέρες στην Αθήνα, επιβιβαστείτε σε ένα πλοίο και εξερευνήστε τα ένα προς ένα.

Σαντορίνη

Σαντορίνη

Η επίσκεψη στη Σαντορίνη σε περίοδο εκτός τουριστικής σεζόν, είναι σαν να επισκέπτεστε ένα όμορφο τουριστικό μέρος αλλά χωρίς τους τουρίστες. Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε κι απολαύστε το τοπίο χωρίς τη φασαρία των party-goers.

Γνωστή για την ειδυλλιακή θέα και την εκπληκτική αρχιτεκτονική της, η Σαντορίνη θεωρείται ένα από τα πιο εκπληκτικά νησιά για ονειρεμένες διακοπές για όλες τις ηλικίες.

Μύκονος

Μύκονος

Ένα άλλο δημοφιλές νησί για να επισκεφθείτε στην Ελλάδα είναι η Μύκονος. Με τη φημισμένη μεσογειακή κουζίνα της, η Μύκονος είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για ατελείωτα πάρτι. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο ή ATV και εξερευνήστε το νησί από άκρη σε άκρη.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας

Τα ταξίδια μπορεί να είναι απίστευτα ωφέλιμα. Ξοδεύοντας μόνο ένα κομμάτι του χρόνου σας για να αποδράσετε από την καθημερινότητά σας και τον  κανονικό τρόπο ζωής σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις αξίες σας, τις προτιμήσεις σας, τα όνειρά σας και τους στόχους σας κι εντέλει τους εαυτούς σας.

Ενώ ταξιδεύετε, εξετάστε το ενδεχόμενο να κρατήσετε ένα ημερολόγιο, ώστε να μπορείτε να καταγράψετε τις εμπειρίες και τις σκέψεις σας. Μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθείτε μετά από καιρό πώς νιώσατε, αλλά οι εικόνες και οι προσωπικές αφηγήσεις της εμπειρίας θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε τον αντίκτυπο του ταξιδιού μόλις φτάσετε στο σπίτι.

Εάν ταξιδεύετε με φίλους, οικογένεια ή κάποιο άλλο σημαντικό για σας πρόσωπο, ίσως σας φανεί χρήσιμο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση να βρείτε λίγο χρόνο για να αφιερώσετε στον εαυτό σας. Το να ταξιδεύει κάποιος μόνος μπορεί να φαντάζει λίγο τρομακτικό, αλλά το να ταξιδεύεις με άλλους μπορεί να είναι κουραστικό. Για να αποφύγετε να εξαντληθείτε κοινωνικά, βρείτε στιγμές για να πάρετε έναν υπνάκο, πηγαίνετε για μια μοναχική βόλτα ή πιείτε μόνοι σας έναν καφέ.

Μην περιμένετε να ταξιδέψετε για να λύσετε όλα τα προβλήματά σας, αλλά απολαύστε την περιπέτεια και καταγράψτε μετά τα συναισθήματά σας. Οποιαδήποτε γνώση αποκτάτε θα είναι μία πολύτιμη πληροφορία, για να μην αναφέρουμε τις υπέροχες εικόνες που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Όταν αισθάνεστε έτοιμοι, οργανώστε το ταξίδι σας στην Ελλάδα και ετοιμαστείτε να αποκτήσετε αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.


Βιογραφικό της Μαρί Μιγκέλ (Marie Miguel)

Η Marie Miguel είναι ειδικός γραφής και έρευνας εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, καλύπτοντας μια γκάμα θεμάτων που σχετίζονται με την υγεία. Στην παρούσα φάση, συμβάλλει στην επέκταση και την ανάπτυξη ενός δωρεάν διαδικτυακού πόρου ψυχικής υγείας με το BetterHelp.com. Με ενδιαφέρον και αφοσίωση στην αντιμετώπιση των στιγμάτων που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία, συνεχίζει να στοχεύει εξειδικευμένα θέματα τα οποία σχετίζονται με το άγχος και την κατάθλιψη.