3 ιδέες για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιο σου

Αν πιστεύεις πως τώρα που το φθινόπωρο είναι πιο κοντά από τότε, ο χρόνος που θα περνάς στο υπνοδωμάτιο σου θα είναι περισσότερος, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να το ανανεώσεις.

Σίγουρα οι επιλογές που έχεις είναι πολύ περισσότερες από αυτές που νομίζεις. Πριν όμως ξεκίνησεις να το ανανεώνεις, μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες από λογαριασμούς στο Instagram που θα σου δώσουν έμπνευση. Το σημαντικότερο είναι να επιλέξεις το στυλ που θα ήθελες να υιοθετήσεις για το υπνοδωμάτιό σου. Σίγουρα θα πρέπει να είναι σε χρωματικές αποχρώσεις και σε υφές που σε ηρεμούν και σε ταξιδεύουν!

Πάμε να δούμε μερικές ιδέες ανανέωσης που θα δώσουν στο υπνοδωμάτιο σας μία νότα αναζωογόνησης.

1.Κουρτίνες

Αν όχι το σημαντικότερο, οι κουρτίνες είναι ένα από τα σημαντικά πράγματα που χρειάζεται να εστιάσουμε όταν ανανεώνουμε το υπνοδωμάτιο μας. Στα καταστήματα Tsarouhis θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε έτοιμες ραμμένες κουρτίνες καθώς και κουρτίνες σκιάσεως σε μοντέρνα αλλά και κλασικά prints. Επίλεξε τα αγαπημένα σου χρώματα που εύκολα θα συνδυάζονται και με τα χρώματα των τοίχων του δωματίου. Αν ώστοσο υπάρχει κάποιος μικρός καναπές ή κάποιο πουφ, μπορείς να το στολίσεις με ένα ριχτάρι στην ίδια παλέτα χρωμάτων με τις κουρτίνες.

  1. Φωτισμός

Εκτός από το φυσικό φως που μπαίνε στον κάθε χώρο του σπιτιού, σημαντικό ρόλο έχει και ο φωτισμός που θα επιλέξεις για το κάθε δωμάτιο. Πόσο μάλλον στο υπνοδωμάτιο, ο φωτισμός θα πρέπει να είναι ανάλογος του προσανατολισμού και του φυσικού φωτός.  Το χρώμα του φωτός της λάμπας θα πρέπει να σε βοηθάει στο να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Ωστόσο, μπορείς να τοποθετήσεις ένα φωτιστικό δαπέδου με ένα μοντέρνα καπέλο σε παστέλ αποχρώσεις δημιουργώντας μία cozy γωνιά στο υπνοδωμάτιο σου. Μην ξεχνάς πως μπορείς να τοποθετήσεις κίτρινα λαμπιόνια είτε γύρω από το κρεβάτι σου είτε σε κάποιο έπιπλο. Τα λαμπιόνια θα «ζεστάνουν» το χώρο σου, ειδικά αν υπάρχουν ξύλινες λεπτομέρειες.

3.Φυτά

Σίγουρα τα φυτά θα δώσουν μία natural αύρα στο υπνοδωμάτιο σου, αρκεί να κάνεις τη σωστή επιλογή. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιλέξεις μόνη σου τα φυτά που θα τοποθετήσεις στο υπνοδωμάτιο λόγω του τρόπου που αναπνέουν. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς ένα φυτώριο και με τη βοήθεια των ειδικών να επιλέξετε μαζί τα φυτά. Μην ξεχάσεις να διαλέξεις κασπώ που εύκολα θα συνδυάζονται με το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο.