3η Δεκέμβρη-Ημέρα Διαμαρτυρίας και Προώθησης των δικαιωμάτων των Α.μεΑ.

Σειρά εκδηλώσεων με στόχο την προβολή και προώθηση ζητημάτων σχετικών με την αναπηρία, καθώς και την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων άσκησης εξουσίας και λήψης αποφάσεων, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου διοργανώνει ο σύλλογος Α.μεΑ. γονέων και κηδεμόνων Τρικάλων η “ΑΡΩΓΗ” στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη-Ημέρα Διαμαρτυρίας και Προώθησης των δικαιωμάτων των Α.μεΑ.

«Η 3η Δεκέμβρη αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων των Α.μεΑ., αλλά και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας. Η ημέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο ώστε οργανωμένη πολιτεία και αναπηρικό κίνημα της χώρας, συντονισμένοι, να κάνουν πράξη τη συμμετοχή, τη διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο. Η φετινή 3η Δεκέμβρη είναι αφιερωμένη στην κοινωνική προστασία – πρόνοια για τα άτομα με αναπηρία, υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των Α.μεΑ. σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη κατευθύνσεων και εναλλακτικών προσεγγίσεων για την βελτίωση της λειτουργίας των δομών κοινωνικής προστασίας, της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στα Α.μεΑ. και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας που θα βασίζεται στις αρχές και στις αξίες της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των Α.μεΑ.» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.