27ο Δημοτικό σχολείο Τρικάλων-Μαθητές από τη Γερμανία, την Πολωνία και την Ιταλία στα Τρίκαλα

Μαθητές από σχολεία της Γερμανίας (Βερολίνο), Πολωνίας (Wroclaw) και της Ιταλίας (Παλέρμο) επισκέφθηκαν το σχολείο μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μας πρόγραμματος ERASMUS + KA229 με θέμα “Let’s reverse the earth clock together!”

Την Πέμπτη

Αφού παρουσιάσαμε την εργασία που έκαναν οι μαθητές της Στ’ τάξης με τους δασκάλους τους  με θέμα “Mountains and forest, a good basic for our climate  (fresh air, relaxing, walking)” ακολούθησαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

– Αφήγηση παραμυθιού τον χώρο του κήπου μας, από τον συνταξιούχο δάσκαλο κ. Σωτήρη Οικονόμου με θέμα «Η ζωή στον Λαχανόκηπο» (συγγραφέας Σωτήρης Οικονόμου), στους ξένους μαθητές,

– Επίσκεψη στο Κέντρο τεκμηρίωσης και εκπαίδευσης του σπηλαίου Θεόπετρας, όπου θαυμάσαμε τα εκθέματα από το σπήλαιο,

– Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα,

– Πεζοπορία σε μέρος από το πεζοπορικό μονοπάτι απέναντι από το Μεγάλο Μετέωρο

Την Παρασκευή:

– Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου

– Πεζοπορία και ξενάγηση στο Πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου

– Πικνίκ στη φύση κάτω από τα έλατα στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Περτουλίου, φαγητό, ξεκούραση και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το Σάββατο:

–  οι μαθητές επισκέφθηκαν αξιοθέατα της περιοχής μας με τις οικογένειές που τους φιλοξενούσαν,  ενώ οι δάσκαλοι επισκέφθηκαν το κάστρο και την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα και τα Αμπελάκια.

Δάσκαλοι και μαθητές αποκομίσαμε πολλές όμορφες εμπειρίες, ανταλλάξαμε απόψεις, ιδέες και δημιουργήσαμε καινούριους φίλους!

Το σχολείο μας απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που έκαναν τα πάντα ώστε οι ξένοι μαθητές να νιώσουν άνετα και ασφαλείς.