24 ώρες μετά τον τοκετό! Μια ειλικρινής φωτογραφία

Είναι αστεία η μεγάλη φασαρία που λαμβάνει χώρα γύρω από το «μετά το μωρό σώμα».  Όποια έχει γεννήσει γνωρίζει ότι η κατάσταση του σώματός είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος μετά τον τοκετό. Μια μαμά ανάρτησε στο Facebook μια φωτογραφία σχεδόν αμέσως μετά τον τοκετό για να δείξει πως πραγματικά μοιάζει ένα σώμα εκείνη τη στιγμή – και το μήνυμά της είναι αναζωογονητικό.

 

«Έτσι μοιάζει μια γυναίκα 24 ώρες μετά τον τοκετό. To Μωρό πάνω της. Δέρμα με δέρμα. Πάνες ενηλίκων. Και μια ρόδινη λάμψη.» γράφει η Erika Andrews, μια μητέρα τεσσάρων παιδιών από το Zanesville, στο  Ohaio. «Το σώμα μου αισθάνεται σαν να έτρεξε σε μαραθώνιο και η καρδιά μου είναι ορθάνοιχτη από τα χθεσινά ταξίδια.» Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην σελίδα Sakura Bloom στο Facebook μόλις 24 ώρες μετά τον τοκετό.

Χάλια εσώρουχα νοσοκομείου; Checked. Κοιλιά που εξακολουθεί να μοιάζει σαν να υπάρχει ένα μωρό μέσα; Checked. Βρέφος στη μια πλευρά, σαν επιπλέον εξάρτημα; Checked. Αυτή η φωτογραφία είναι τόσο αληθινή και αυτό είναι το φοβερό. Όλες οι για πρώτη φορά, μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να ρίξουν μια καλή ματιά.

Δεν είναι μόνο η αναζωογονημένη εμφάνισή της, είναι ότι καταφέρνει να δημιουργήσει όλα τα συναισθήματα που νιώθει μια γυναίκα μετά τη γέννηση με λέξεις πραγματικά ποιητικές. «Η γέννηση, μας ανοίγει, όπως ένας σεισμός ανοίγει τη γη και είμαι ακόμα στην οικεία, εύθραυστη δίνη του εν λόγω ανοίγματος», γράφει.«Νιώθω πρωτόγονη. Ευαίσθητη. Διαφορετική. Νιώθω σαν να είμαι σε ένα κύμα στην επιφάνεια του ωκεανού, που με πηγαίνει πέρα ​​δώθε, μεταξύ ευτυχίας, ευγνωμοσύνης, μελαγχολίας, και θλίψης.”

Η φωτογραφία που έχει κοινοποιηθεί πάνω από 30.000 φορές και έχει πάρει πάνω 120.000 “Μου αρέσει!”, αποτελεί μια όμορφη υπενθύμιση του πόσο δυνατές είναι οι γυναίκες.

πηγή : mommyandthecity.gr