22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων | Εκπαιδευμένοι σκύλοι μαθαίνουν στα παιδιά πως να Δίνουν και να Παίρνουν αγάπη

Ο Φεβρουάριος είναι μήνας αγάπης και το 22ο Δημοτικό Σχολείο (Σωτήρας) φιλοξένησε μια μοναδική εκδήλωση σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑγάπη. Έχοντας σύνθημα “Δίνουμε Αγάπη, Παίρνουμε Αγάπη,” η εκδήλωση είχε σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τον σεβασμό και την αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν η παρουσία ειδικών εκπαιδευμένων σκύλων. Ο εκπαιδευτής dog therapy Τάσος Κρικέλης έδειξε μέσα από βιωματικά παιχνίδια πως μπορούν να συνυπάρξουν τα παιδιά με τα εκπαιδευμένα σκυλιά. Οι σκύλοι δεν είναι απλώς κατοικίδια, αλλά σύμμαχος και φίλος που  αποδεικνύοντας πως η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο.

Οι συγκινητικές στιγμές δεν έλειψαν καθώς οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με απίστευτη θετικότητα και αγάπη στην παρουσία των σκύλων. Τα παιδιά αντέδρασαν με χαμόγελα και χάδια , δείχνοντας πόσο εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν σχέσεις και να εκφράσουν την αγάπη τους.

Η εκδήλωση επίσης περιλάμβανε δραστηριότητες που ενίσχυσαν τη σημασία της αλληλεγγύης και της κατανόησης μεταξύ των μαθητών καθώς τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσα από τη δημιουργικότητα και τον έκφραση.

Το μήνυμα της εκδήλωση ήταν ξεκάθαρο: είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά όλοι ίσοι στην αξία και την αγάπη που μπορούμε να προσφέρουμε. Η δύναμη της αγάπης μας ενώνει και μας κάνει να αναγνωρίζουμε την ομορφιά των διαφορών μας.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς υιοθέτησαν την ιδέα της αγάπης και της αλληλεγγύης. Μέσω αυτής της εμπειρίας, τα παιδιά έμαθαν την αξία του σεβασμού προς τα άλλα άτομα, ανεξαρτήτως των διαφορών τους γιατί όπως επισήμαναν: Δίνουμε Αγάπη, Παίρνουμε Αγάπη.