Σπιτική σάλτσα φούρνου

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΟΥΡΝΟΥ… για όλα τα φαγητά!!!

Υλικά
Τομάτες πομοντόρο
Κρεμμύδια
Αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες στα δύο, τις περνάμε από το μπλέντερ και τις βάζουμε στη γάστρα ή στο ταψί.  Στα τέσσερα λίτρα πομοντόρο σάλτσα κόβουμε 4 μεγάλα κρεμμύδια να γίνουν πολτός και ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι. Τα βάζουμε στο φούρνο εγώ ψήσαμε στους 220 βαθμούς, ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά από τις τομάτες και να μείνει μόνο η σάλτσα.  Τέλος σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα βάζα μαζί με τα καπάκια.  Όπως είναι καυτή η σάλτσα βάζουμε σε καυτά βάζα, ρίχνουμε λίγο λαδάκι από πάνω κλείνουμε δυνατά και ρίχνουμε τούμπα τα βάζα για ένα ολόκληρο βράδυ. Φυλάσσουμε σε σκιερό χώρο.
Καλό χειμώνα με πολλά νόστιμα μαγειρέματα.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.