200 επιπλέον μνήματα στα νεκροταφεία της πόλης λόγω της πανδημίας-Πως ο Δήμος Τρικκαίων κατάφερε να μην μπλοκάρουν

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται εντούτοις, είναι ανθρώπινο και μία θλιβερή πραγματικότητα πλέον, ότι οι θάνατοι λόγω της πανδημίας αυξήθηκαν δραματικά. Τα Τρίκαλα πλήρωσαν βαρύ φόρο στην πανδημία και οι ανάγκες χώρου στα νεκροταφεία υπήρξαν μεγάλες. Τα νεκροταφεία του Δήμου Τρικκαίων «άντεξαν». Παρόλο που οι θάνατοι αυξήθηκαν δραματικά το 2021 σε σύγκριση με το 2019 λόγω της πανδημίας, δεν δημιουργήθηκε θέμα όπως μας επιβεβαιώνει κι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Οικονόμου. Κατά τον ίδιο οι επιπλέον τάφοι λόγω της πανδημίας ανήλθαν σε περίπου 200 το χρόνο. Ωστόσο, κατά τον ίδιο, το θέμα αντιμετωπίστηκε καθώς με την ηλεκτρονική ηλεκτρονική καταγραφή και χαρτογράφηση των μνημάτων υπήρξε σωστή διαχείριση των νεκροταφείων που μέχρι πρόσφατα λειτουργούσαν με απαρχαιωμένο τρόπο.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Οικονόμου

Με την ηλεκτρονική καταγραφή έγινε καλύτερη διαχείριση της λειτουργίας των νεκροταφείων, καθώς έγιναν εκταφές όπου έπρεπε να γίνουν, απελευθερώθηκε χώρος και ξεμπλόκαραν τα νεκροταφεία που εδώ και χρόνια ήταν βεβαρυμμένα και μπλοκαρισμένα σε βαθμό που πολύ συχνά ο Δήμος να εκδίδει ανακοινώσεις για υποχρεωτικές εκταφές.

Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί ο κ. Οικονόμου, πολύ σύντομα θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικός πίνακας έξω από τα νεκροταφεία όπου θα υπάρχει χάρτης με αρίθμηση των μνημείων για να μπορεί ο καθένας να ξέρει που βρίσκεται το μνήμα του ανθρώπου του. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μένουν στα Τρίκαλα και θέλουν να επισκεφθούν τα μνήματα συγγενών τους και δεν ξέρουν που βρίσκεται το μνήμα» αναφέρει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει «με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να βρίσκουν εύκολα το μνήμα καθώς θα μπορούν να το εντοπίζουν στον ηλεκτρονικό χάρτη στην είσοδο».