«2ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» και το «3ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών» στη Θεσσαλία

«Η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και γενικότερα η ενασχόληση με τις παραδόσεις,  προσφέρει στο νέο άνθρωπο την ευκαιρία να συμμετάσχει στην εθνική ψυχή και να γίνει κρίκος μιας αλυσίδας που δεν πρέπει να σπάσει». Με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφέρειας για στήριξη κάθε δράσης πολιτισμού που αναδεικνύει και μεταλαμπαδεύει την παράδοση, στο πλαίσιο της επικείμενης πραγματοποίησης δύο σημαντικών Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το «2ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» που πραγματοποιείται απόψε στη Λάρισα και το «3ο Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού και Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή», η έναρξη του οποίου είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου στη Ελασσόνα.

Το 2ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών θα πραγματοποιηθεί φέτος στη μνήμη του Αστέριου Καντώνια από τον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή», με τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων χορευτικών συγκροτημάτων στις 8:30 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς από την Πολωνία με το συγκρότημα Slazaczek από το Κατόβιτσε,  από τη Σερβία με το συγκρότημα ‘Oro’ Folk Dancing Ensemble από το Νις και την Ελλάδα από το Μορφωτικό σύλλογος Γλαύκης, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Λαρισαίων, τον Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, τον Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας και τον Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων.

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι Χρύσα Γκουγκίτσα και Βαγγέλης Μητρούσιας ενώ η ορχήστρα θα είναι του Κώστα Κωστούλη.