17χρονος το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορωνοϊού από τα Τρίκαλα

Ένας 17χρονος είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορωνοϊού από τα Τρίκαλα. Το νεαρό άτομο βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός, μαθητής Λυκείου, παρουσίασε συμπτώματα του Κορωνοϊού και έκανε το τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο από το οποίο προέκυψε θετικός στον κορονοϊό.

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που λειτουργεί ως Κέντρο Αναφοράς για την Θεσσαλία ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του και του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Συνολικά τα κρούσματα στη Θεσσαλία είναι δέκα, εκ των οποίων τα 8 στη Λάρισα, 1 στα Τρίκαλα και 1 στο Βόλο.

Περισσότερα κρούσματα αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλία

Περισσότερα κρούσματα αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον καθηγητή της Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Συρογιαννόπουλο, άρα το ότι τα μέχρι στιγμής επίσημα καταγεγραμμένα που δεν είναι πολλά σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, όπως στην Αθήνα, την Αχαΐα και την Ηλία και την Καστοριά και Κοζάνη δεν πρέπει να μας καθησυχάζει.
Τα μέχρι σήμερα καταγεγραμμένα κρούσματα στη Θεσσαλία είναι 10, εκ των οποίων 8 στη Λάρισα, ένα στο Βόλο και ένα στα Τρίκαλα, επισημαίνει σε δηλώσεις του στη Θεσσαλία τηλεόραση ο καθηγητής Παιδιατρικής και επικεφαλής της ομάδας λοιμωμξιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γιώργος Συρογιαννόπουλος. Το θετικό κατά τον ίδιο είναι το γεγονός, ότι νοσηλεύεται μόνο το ένα από τα 10, αυτό του βουλευτή Λάρισας Χρήστου Κέλλα, σε σταθερή κατάσταση και μάλιστα σε κανονικό κρεβάτι, χωρίς υποστήριξη.
Ο κ. Συρογιαννόπουλςο εξάλλου μας δήλωσε πως αναμένει αυτή την εβδομάδα το εργαστήριο της κ. Πετεινάκη να καλύψει τις περισσότερες περιπτώσεις εργαστηριακών εξετάσεων, αν και από τα 10 θετικά κρούσματα που είναι καταγεγραμμένα, αρκετά ανιχνεύτηκαν σε ένα πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο της Λάρισας.
Το ότι έχουμε δέκα καταγεγραμμένα κρούσματα στη Θεσσαλία, δεν σημαίνει ότι είναι μόνο αυτά καταλήγει. Σίγουρα υπάρχουν πολύ περισσότερα από πολίτες που έχουν τον ιό, αλλά δεν έχουν εξεταστεί γιατί δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ή εμφανίζουν ήπια και τους έχει συσταθεί ο κατ΄ οίκον περιορισμός για δύο εβδομάδες. Τέλος κάνει την εκτίμηση ότι θα έχουμε αύξηση την επόμενη εβδομάδα, αλλά όχι εκθετική, μάλλον ήπια, αλλά συνιστά πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να μην έχουμε μεγάλη εξάπλωση και διάδοση της νόσου.

Με πληροφορίες του trikalaview.gr κι από larissanet.grthessaliatv.gr