150 φωτογραφίες για τις γερμανικές θηριωδίες κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο 4ο Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»

Η Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ

«Δεν Λησμονώ … μια εικόνα χίλιες λέξεις» είναι το θέμα της έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιείται στο 4ο ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Μία έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό με αντικείμενο τις γερμανικές θηριωδίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Η έναρξη της έκθεσης η οποία περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Μπουτίνας, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού & Διά Βίου Μάθησης, ο κ. Βάιος Αναστασίου, Αντιδήμαρχος Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, η Έφη Λεβέντη πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Τρικκαίων και ηεκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ελένη Τσακνάκη. Θερμά συγχαρητήρια κι ευχές απέστειλαν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Βασιλική Κάκλα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Χρήστος Μιχαλάκης Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων και ο κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Με τον Ζήση Αθανάσιο, υποδιευθυντή του Λυκείου και τον φιλόλογο Μανώλη Αποστολάκη

Οι μαθητές του Σχολείου περιηγήθηκαν με τους καθηγητές τους στην έκθεση φωτογραφίας εμβαθύνοντας στα ιστορικά γεγονότα. Μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που ενθουσιάστηκαν με τα ποιήματα και ζήτησαν να γράψουν κι αυτά ποιήματα κι εντυπώσεις στο βιβλίο εντυπώσεων.

O Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουτίνας

«Την έκθεση επισκέφτηκε ο σκηνοθέτης – φωτογράφος Μπαλαμίτσας Βασίλης και φωτογράφισε την Έκθεση. Στη συνέχεια στο χώρο της Έκθεσης παρευρέθηκε ο δικηγόρος Βασίλης Μαναός, ο οποίος περιηγήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή τις 150 φωτογραφίες. Αναμένουμε το επόμενο διάστημα να επισκεφτούν την τόσο ενδιαφέρουσα και επίκαιρη έκθεση οι μαθητές /μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και  οι μαθητές /μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» αναφέρει η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαριάννα Αποστόλου η οποία δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τις εταιρίες «Κλιάφας» και «Δερμίσης» για την προσφορά προϊόντων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Διευθυντές/διευθύντριες των σχολείων που επιθυμούν να επισκεφθούν την έκθεση θα πρέπει να έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2431022403. Για το κοινό η Έκθεση θα παραμένει ανοιχτή από τις 14:00 μέχρι τις 15:00.