15 κανόνες για μπαμπάδες που έχουν κόρες

15 κανόνες για μπαμπάδες που έχουν κόρες

  1. Αγαπάτε την μαμά της. Αντιμετωπίστε τη μητέρα της με σεβασμό, τιμή και δημόσια επίδειξη της αγάπης. Όταν μεγαλώσει, ερωτευτεί και παντρευτεί θα θελήσει κάποιον που να της αντιμετωπίζει όπως αντιμετωπίζατε εσείς την μητέρα της.
  2. Να είστε πάντα εκεί. Ο ποιοτικός χρόνος δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς χρονική ποσότητα. Περάστε χρόνο μαζί για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να απολαμβάνετε ο ένας την παρουσία του άλλου. Να ενδιαφέρεστε πραγματικά για τα πράγματα που την ενδιαφέρουν. Χρειάζεται τον μπαμπάς της να συμμετέχει σε κάθε στάδιο της ζωή της. Μην μένετε σιωπηλοί, και απλά την παρακολουθείτε να μεγαλώνει.
  3. Γίνεται ο ήρωας της. Μεγαλώνοντας θα ψάχνει για έναν. Θα μπορούσατε κάλλιστα να είναι εσείς. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Η κάπα και το καλσόν είναι προαιρετικά.
  4. Απολαύστε την κάθε στιγμή που έχετε μαζί. Σήμερα μπουσουλάει στο σπίτι με την πάνα, αύριο θα της δώσετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας και προτού να το καταλάβετε, θα την συνοδέψετε στην εκκλησία για το γάμο της. Κάποια μέρα, η παρέα με τον “γέρο” της δεν θα συμβαίνει τόσο συχνά. Η ζωή περνάει πολύ γρήγορα. Λατρέψτε την τώρα που μπορείτε.
  5. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να της μιλήσετε για τα χρήματα. Θα σας ξεπαραδιάσει ως έφηβη … και την ημέρα του γάμου της.
  6. Χορέψτε μαζί της. Ξεκινήστε όταν είναι μικρό κορίτσι ή ακόμη και όταν είναι μωρό. Μην περιμένετε μέχρι την ημέρα του γάμου της.
  7. Πείτε της ότι είναι όμορφη. Πείτε το ξανά και ξανά. Κάποια μέρα μια ταινία ή ένα περιοδικό θα προσπαθήσουν να την πείσουν για το αντίθετο.
  8. Δείξτε της πως να αλλάζει ένα λάστιχο. Ένα ελαστικό χωρίς αέρα δεν χρειάζεται να είναι σημαντικό γεγονός που να της προκαλεί πανικό. Βέβαια θα σας τηλεφωνήσει κλαίγοντας την πρώτη φορά που θα της συμβεί.
  9. Αφήστε την να κρατήσει το τιμόνι. Θα θυμάμαι πάντα την ημέρα που ο μπαμπάς την άφησε να οδηγήσει το αυτοκίνητο του.
  10. Θα περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή σας στο σπίτι μετά τη δουλειά τα βράδια. Προσπαθήστε να μην είναι αργά.
  11. Μην υπερβάλλετε με τα δώρα για τα γενέθλιά της και τα Χριστούγεννα. Αντί αυτών, δώστε της το δώρο των εμπειριών που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί.
  12. Πρέπει να ξέρει ότι μπορεί πάντα να επιστρέφει στο σπίτι. Ότι και αν έχει συμβεί.
  13. Γράψτε της μια χειρόγραφη επιστολή κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων της. Δώστε της τα, όταν θα πάει στο κολέγιο, όταν γίνει μητέρα η ίδια, ή όταν νομίζετε ότι τα χρειάζεται περισσότερο.
  14. Μάθετε να την εμπιστεύεστε. Σταδιακά θα της δώσετε περισσότερη ελευθερία καθώς μεγαλώνει. Θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχετε ορίσει για αυτήν.
  15. Σε περίπτωση αμφιβολίας, εμπιστευθείτε την καρδιά σας. Αυτή το κάνει ήδη.

πηγή : babyradio- Θωμαΐδου Ευθυμία – Ζωή