15 έξυπνες λύσεις για να απολυμάνετε το σπίτι από μικρόβια και βακτήρια και να μείνετε με ασφάλεια για μέρες

Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσουμε το κίνδυνο να νοσήσουμε από τον κορονοϊό είναι να μείνουμε στο σπίτι μας και βεβαίως να φροντίζουμε προσεκτικά την αντισηψία μας και την καθαριότητα και απολύμανση του σπιτιού μας και ειδικότερα της κουζίνας, του μπάνιου και των επιφανειών που πιάνουμε πολύ συχνά όπως τα τηλέφωνα, τα τηλεχειριστήρια, τα γραφεία, τα πόμολα των πορτών και τους διακόπτες.

Επίσης, θα πρέπει να αερίζουμε συχνά τους χώρους του σπιτιού μας καθώς ο φρέσκος αέρας κάνει καλό στο αναπνευστικό μας.

Τι πρέπει να κάνουμε αν έχουμε έναν άρρωστο από κορονοϊό στο σπίτι

Καλό είναι να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε τον άρρωστο σε ένα δωμάτιο που δε θα το επισκέπτεται κανείς άλλος πέρα από τον πάσχοντα και τον φροντιστή του. Είναι δεδομένο πως θα πρέπει να έχει αν είναι εφικτό τη δική του τουαλέτα, τα δικά του είδη καθαρισμού και βέβαια τα ατομικά του ποτήρια, πιάτα κλπ.

Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο ξεχωριστό μπάνιο/τουαλέτα, τότε το μπάνιο θα πρέπει να καθαρίζεται και να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση από έναν ασθενή με COVID-19. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, ο φροντιστής πρέπει να περιμένει όσο το δυνατόν περισσότερο μετά τη χρήση του χώρου από έναν άρρωστο, προτού εισέλθει για να καθαρίσει και να απολυμάνει τις επιφάνειες.

Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε επιφάνειες

Μετά τον καθαρισμό:

Να πλένετε τα χέρια σας και κάθε φορά που:

πηγή : https://www.enimerotiko.gr/plus/odigies/15-exypnes-lyseis-gia-na-apolymanete-to-spiti-apo-mikrovia-kai-vaktiria-kai-na-meinete-me-asfaleia-gia-meres/