15 Δημιουργικές ιδέες για πανέμορφα μονοπάτια στον κήπο σου

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και το καλοκαίρι κοντοζυγώνει. Όπως καταλαβαίνει ο κήπος και ό,τι αφορά στη διακόσμηση του έχει την τιμητική του. Είτε αυτό αφορά σε DIY κατασκευές για παγκάκια, είτε αυτό έχει να κάνει με τον φωτισμό του κήπου σου.

Στις exypnes-idees.gr φροντίζουμε να σου δίνουμε πάντα φρέσκες προτάσεις και ιδέες. Σήμερα, λοιπόν, το θέμα μας είναι πως να δημιουργήσεις όμορφα μονοπάτια στον κήπο σου!

Φτιάξε όμορφα μονοπάτια στον κήπου σου

Μονοπάτια από πέτρες

    

Μάζεψε βότσαλα και πέτρες από την θάλασσα- ή από κάποια πεζοπορία αν πηγαίνεις- και χρησιμοποίησε τα για να δημιουργήσεις τα δικά σου δρομάκια. Ο τρόπος που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαφέστατα δεν είναι μόνο ένας. Για αρχή, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις τις πέτρες και να δημιουργήσεις κυκλάκια τα οποία θα ορίζουν το μονοπάτι.

Άλλος τρόπος είναι να στρώσεις ένα δρομάκι με πέτρες και από πάνω να βάλεις μεγάλες στρογγυλές πλάκες- συνήθως από τσιμέντο– να τις βάψεις στο χρώμα που σου αρέσει και να σχηματίσεις έπειτα το μονοπάτι σου.

Κλασσικά μονοπάτια στο γρασίδι

     

Φυσικά μπορείς να ακολουθήσεις την κλασική και διαχρονικά πανέμορφη ιδέα όπου το μονοπάτι σου θα είναι πάνω στο γρασίδι. Σίγουρα αν υπάρχουν παιδιά στο στενό σου περιβάλλον θα ξετρελαθούν με τα δρομάκια και θα το κάνουν παιχνίδι.

Ποιος είπε όμως ότι στις κλασικές ιδέες δεν χωράνε και παραλλαγές. Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει και δώσε σχήμα και «ζωή» στο μονοπάτι σου! Αν δεν το έχεις παρατηρήσει ακόμα, η δεξιά φωτογραφία της μεσαίας σειράς απεικονίζει ένα μονοπάτι που ομοιάζει σε παλέτα ζωγραφικής. Μια δημιουργική και διαφορετική ιδέα. Βρες και εσύ τη δικιά σου!

Μονοπάτια από αλλιώτικα υλικά

   

Ναι το παραδέχομαι δε μπορώ να σας αφήσω χωρίς να προτείνω και το κάτι ιδιαίτερο. Το γεγονός ότι τα περισσότερα μονοπάτια είναι από στρογγυλές λευκές τσιμεντένιες πλάκες, δε σημαίνει ότι σε όλα έτσι πρέπει να είναι! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγάλες πέτρες-κοτρόνες- ή κορμούς από δέντρα ή και ξύλινες λειασμένες πλάκες.

Επίσης αν θέλεις μπορείς να παίξεις και με το σχήμα! Δεν χρειάζεται να είναι αποκλειστικά στρογγυλές οι πλάκες από το μονοπάτι σου. Μπορούν να έχουν οποιοδήποτε ακανόνιστο σχήμα.

πηγη :https://exypnes-idees.gr/dimiourgikes-idees-gia-panemorfa-monopatia-ston-kipo-sou/