Ομελέτα φούρνου με λουκάνικα και πατάτες

Υλικά συνταγής

Εκτέλεση

 1. Θα χρησιμοποιήσουμε τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα για 3΄. Προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 5΄ μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

2. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε τα υλικά του τηγανιού με τα αυγά. Ανακινούμε το τηγάνι, να πάει παντού το μείγμα των αυγών.

 3. Βάζουμε το τηγάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για περίπου 15΄, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα και να σταθεροποιηθεί. Την αναποδογυρίζουμε σε ξύλο κοπής και την κόβουμε σε 6 τρίγωνα κομμάτια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Την συνταγή μας την έστειλε η Μαργαρίτη Κωνσταντίνα